Coca de carbassó i ceba

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per la massa:

  • 400 gr. de farina normal.
  • 1 taça d'aigua tèbia.
  • 1 bon raig d'oli d'oliva extra verge
  • 1 punteta de sal.

Per la coca:

  • 2 cebes de figueres grossetes.
  • 2 carbassons llargs i grossets.
  • Oli oliva extra verge.
  • Pebre negre (recient molgut)

Elaboració

Per fer la massa:

Tamizar els 400 grs. de farina en un bol gran. Fer un forat al mig i tirar-hi un bon raig d'oli d'oliva i un pessic de sal. Hem d'anar afegint l'aigua tèbia i anant-ho treballant amb les mans, fins que la massa quedi tota ben treballada. Si cal, afegim una mica de farina espolvorejada. La deixem reposar una mitja hora, tapada amb un drap net.
Mentres en una paella posem la ceba de figueres tallada ben menudeta amb un bon toll d'oli d'oliva, la deixem una mica fins que veurem que comença a estar transparent. Llavors afegim el carbassó tallat a daus petitons. Ho salem i ho deixem coure.
Una vegada fet aixó, ho colem en un colador per treure'n l'oli. Agafem la massa i la dividim en porcions (unes 4 aproximadament).
Amb l'ajuda d'un curró, l'extenem i la pintem amb d'oli d'oliva,i encabat, anem
repartin la ceba i carbassó. Jo personalment hi afegeixo pebre negre recient molgut.
Es el moment de posar-les al forn, que previament l'haurem encés a uns 180º i durant uns 20m.
Per esmorzar, per berenar, per sopar i fins i tot talladeta a quadeadets per un aperitiu, és deliciós. Bon profit a tots.

50min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8544 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: