Amanida de pera i manxego amb bastonets embolicats amb pernil salat

Aquesta amanida és realment fabulosa, i podria ser un fantàstic primer plat per servir en un dinar amb amics o familia o fins i tot en un sopar. Podeu preparar tots els ingredients amb antelació i només cal que munteu els plats abans de l'àpat. Tanmateix, les peres han d'estar una mica calentes o a temperatura ambient. Encara que molt fàcil de fer, té un gust excepcional...

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 peres beurre bosc fermes
  • 1 llimona, tallada per la meitat
  • 1/3 tassa (80 ml) d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de mel
  • 2 cullerades de suc de taronja sanguina*
  • 2 cullerades de vinagre de xerès o vinagre de vi negre
  • 8 llesques de pernil serrano
  • 8 bastonets de pa (grissini)
  • 100 g de fulles d'amanida baby (mesclun)
  • 2 cullerades de nous picades torrades
  • 40 g de formatge manxego, afilat
  • Si no hi ha taronges sanguines disponibles, utilitzeu taronges normals.

4 racions

Elaboració

Talleu les peres longitudinalment a rodanxes d'1 cm de gruix, deixant les tiges intactes. Fregar la pera amb la part tallada de la meitat de la llimona. Escalfeu 1 cullerada d'oli en una paella a foc mitjà-alt. Afegiu la pera i deixeu-ho coure durant 1-2 minuts per cada costat o fins que estiguin daurades.
Afegiu la mel i el suc de la 1/2 llimona restant, movent la paella per escalfar la barreja de mel i arrebossar la pera.
Batre la resta d'1/4 tassa (60 ml) d'oli d'oliva, suc de taronja i vinagre en un bol petit. Afegir-hi sal i pebre al gust.
Emboliqueu una llesca de pernil al voltant de cada bastonet de pa.
Amb una cullera foradada, transferiu les rodanxes de pera a un bol, reservant els sucs de la cocció.
Afegiu els sucs de la cocció a l'amaniment i bateu per combinar.
Poseu les fulles d'amanida i les peres en plats per servir. Escampar amb nous i el manxego.
Per servir, regar-ho amb l'amaniment i servir amb els bastonets embolicats amb pernil.


Recepta de cuina de Amanida de pera i manxego amb bastonets embolicats amb pernil salat
Amanida de pera
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Amanida de pera i manxego amb bastonets embolicats amb pernil salat
per Teresa Reay

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

411 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: