Pastís de Sant Valentí
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per al pà de pessic:
- 4 ous
- 1 iogurt natural
- 1 mida de iogurt d'oli d'oliva
- 2 mides de iogurt de sucre
- 2 mides de iogurt de Nesquik
- 3 mides de iogurt de farina
- 1 sobre de llevat en pols
Per al fondant:
- 75gr de núvols (txutxes)
- 150gr de sucre glass
- Unes gotetes d'aigua
- Unes quantes txutxes per decorar
- Tres cullerades de sirope de maduixa
10 racions
Utensilis
Motlle en forma de cor, un tallagaletes en forma de cor i un pincell de cuina
Elaboració
Per fer el pà de pessic:
-Posem en un bol tots els ingredients líquids i el sucre i els barrejarem bè.
-S'afegeix poc a poc la farina barrejada amb el llevat, prèviament tamitzada, fins que la farina estigui ben incorporada i ens quedi una masa d'un color homogeni.
-En un motlle antiadherent en forma de cor aboquem la masa i la posem al forn, ja calent, a 180º durant uns 40 minuts aproximadament.
-Una vegada cuit el traiem del forn, el deixem refredar i el desmotllem.
-Si ens ha quedat amb una mica de "panxa" podem tallar-li, lo més recte possible, amb un ganivet de serra.
-Donarem la volta al pà de pessic ja que la part de sota sempre queda més regular i així ens quedarà molt millor l'aspecte del nostre pastís.
Per fer el fondant de núvols:
-Tallarem els núvols per la meitat per separar el color rosa del blanc (jo he comprat núvols del Mercadona, aquests al ser quadrats i de dos colors són més fàcils de separar).
-Agafarem 50gr de núvols tallats de color rosa, els ficarem a un bol i els esquitxarem amb unes gotetes d'aigua.
-Els posarem al microones a mitja potència durant uns 30 segons. Tornarem a repetir els temps dèscalfament fins que tots els núvols quedin desfets (hem d'anar amb molta cura ja que es poden cremar amb facilitat.
-Barrejarem la pasta de núvols amb els 100 gr de sucre glass (sempre el doble de pes que de núvols).Al principi és un procès molt enganxòs però a força de treballar la pasta aconseguirem una masa ben fina.
-Seguirem el mateix procès amb els núvols de color blanc ( 25gr de núvols blancs i 50gr de sucre glass).
-Quan tinguem fet el fondant, l'estirarem amb un corró fins que quedi ben fi.
-Per fer que el fondant quedi ben adherit al pastís hem d'utilitzar un "pegament", en aquest cas he utilitzat sirope de maduixa.
-Pintarem amb un pinzell de cuina tot el pastís de sirope de maduixa.
-Amb molta cura agafarem el fondant rosa i cobrirem tot el pastís amb ell. L'anirem apretant una mica amb les mans perque quedi ben enganxat.
-Tot l'excedent de fondant que ens quedi pels costats el podem retirar amb un ganivet ben afilat seguint la forma del pastís.
-Tallarem, amb un motlle de galetes en forma de cor, el fondant blanc ja estirat (farem 2 cors). Els enganxarem al pastís ajudant-nos del sirope de maduixa.
-Per acabar, podem decorar la volta del pastís amb txutxes de color rosa i blanc.
I ja tenim el nostre pastís per a enamorats!
1h 30min
Notes
Podem adaptar aquesta recepta per a dietes sense gluten canviant la farina comú per farina sense gluten.Així els celíacs també podran disfrutar del nostre pastís.
Una vegada hem fet el pastís no el podrem ficar a la nevera ja que el fondant es podría fer malt
La forma del pastís pot ser de qualsevol manera, colors, temàtica, sabor, forma...Tot és questió d'imaginació!
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4437 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.