Sardines en escabetx

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1Kg de sardines
  • Farina
  • 300ml d'oli d'oliva
  • 100gr de vinagre
  • 2 fulles de llorer
  • 1 cap d'alls
  • 10-15 grans de pebre negre
  • 1 cullerada de pebre vermell (pimentón)

10 racions

Elaboració

Primer de tot netejem bé les sardines.
Enfarinem les sardines, les fregim en l'oli i les retirem.
En el mateix oli a foc suau posem els grans d'all amb la pell i un petit tall amb les fulles de llorer.
Quan els alls siguin dauradets apartem del foc i afegim el pebre vermell i els grans de pebre negre.
Tot seguit afegim el vinagre a poc a poc ja que pot esquitxar una mica.
Tornem a posar les sardines dintre de l'olla i les deixam fer xup xup 5 minuts.
Hem de deixar reposar les sardines dins de l'escabetx un minim d'un dia per que quedin ben sucadetes.

35min

Notes

Si no queden totes les sardines ben cobertes pel suquet podem afegir una miqueta d'aigua fins que les cobreixi.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4768 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Ganxeta diu:
Hola Núria, jo també les faig així. Però si no queden cobertes hi poso més oli i vinagre. Al cap d'uns dies estan boníssimes per que han agafat tot el gust de l'escabetx
Núria Valls diu:
Segur que d'aquesta manera encara queden més bones!
La propera vegada les faré com tu dius i ja t'explicaré...Quedaran molt gustoses!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!