Faves a la catalana

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Kg. de faves netes
  • 150 gr. de botifarra negre
  • 150 gr. de botifarra blanca
  • 150 gr. de cansalada virada fresca
  • 1 ceba
  • 1 tomaca
  • 3 all
  • 1 gotet de vi blanc
  • Sal - oli

4 racions

Elaboració

Sofregir la ceba tallada ben petita. Quan estigui tova, afegir la tomaca ratllada i els alls trinxats molt petits. Posar-hi la cansalada tallada petita i quan estigui cuita, passar-ho tot a una olla fonda. Rentar les faves i posar-les dins l'olla, tapar-les que es coguin amb el vapor que desprenen. Durant la cocció, agafant les anses junt amb la tapadora per que no surtin, sacsejar-les (no remenar-les)i així s'aniran coent totes per igual. A mitja cocció, afegir les botifarres tallades a rodanxes. Servir calent.

35min

Notes

En podeu menjar tot l'any si utilitzeu faves congelades.

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2096 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Josep Murlà Janó diu:
Qué bones són les faves! A casa hem fet sempre una recepta molt semblant (per no dir igual). Una suggerència: en lloc de tapat l'olla amb la tapadora normal, tapar-la amb un plat gran, plè d'aigua, i cada vegada que mogueu les faves, retirar (obviàment) el plat, i tornar-lo a posar sobre l'olla amb un xic més d'aigua. (Ja veureu que les faves se la van bevent poc a poc).
Ganxeta diu:
Si, Josep, això de tapar-ho amb un plat ple d'aigua, recordo haver-ho vist fer a l'àvia. També recordo que la meva sogra ho posava dins l'olla tot en cru: la ceba, les faves.... però a mi m'agrada més fer-hi un sofregit, trobo que al final li dóna un gust diferent, de plat més elaborat.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: