Musclos sorpresa

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • musclos

sofregit:

  • •pebrot vermell
  • •pebrots verds
  • •ceba
  • •dents d’all
  • •tomàquets
  • •Vi blanc
  • •Sucre, sal, oli d’oliva

cuscús:

  • •cuscús
  • •Sal
  • •Mantequilla o oli d’oliva
  • Enciam o escarola, julivert i 1 llimona per decorar

Elaboració

Els musclos es fan obrir al vapor prèviament una mica netejats per fora. Després s’eliminen els fils que hi ha dins els musclos però es conserven aquests en una mitja closca.
Pel sofregit, es tallen els pebrots i les cebes ben menuts a quadradets. Els tomàquets es rallen i es passen pel xino per tal de no posar-hi les llavors. A la paella s’hi tiren els tomàquets, una mica de sucre per matar l’acidesa, els pebrots i les cebes tallades, una mica de sal, l’oli i una mica de vi blanc. Es deixa una bona estona a foc baix per que el sofregit faci xup-xup, fins que estigui ben fet. Quan estigui a punt, es reserva.
Per altra banda es fa el cuscús: es posa en un bol el cuscús amb una mica de mantequilla. Es fa bullir una mica d’aigua amb sal i es tira dins el bol fins a cobrir el cuscús. Aleshores amb un drap de cuina es cobreix el bol per tal que el cuscús es cogui amb l’aigua calenta. Tarda uns cinc minuts. Es descobreix el drap i es tasta el cuscús si no estigués cuit, s’hi deixa una mica més (normalment les instruccions de cocció es troben sempre a l’envàs). Quan estigui a punt es reserva.

1h

Notes

Per la presentació:
S’estenen els musclos amb la seva mitja closca en una safata. Es va repartint una mica de sofregit per damunt dels musclos, i després es reparteix el cuscús per damunt del sofregit de forma que tapi al sofregit i al propi musclo.
Per decorar, es talla l’enciam o l’escarola ben petit i es disposa com una alfombra en una safata. S’hi van disposant els musclos. Després es prepara una barreja d’oli d’oliva amb julivert al minipímer i es tira per sobre del cúscus. Es talla la llimona per decorar.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

964 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: