Musclos sorpresa

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • musclos

sofregit:

  • •pebrot vermell
  • •pebrots verds
  • •ceba
  • •dents d’all
  • •tomàquets
  • •Vi blanc
  • •Sucre, sal, oli d’oliva

cuscús:

  • •cuscús
  • •Sal
  • •Mantequilla o oli d’oliva
  • Enciam o escarola, julivert i 1 llimona per decorar

Elaboració

Els musclos es fan obrir al vapor prèviament una mica netejats per fora. Després s’eliminen els fils que hi ha dins els musclos però es conserven aquests en una mitja closca.
Pel sofregit, es tallen els pebrots i les cebes ben menuts a quadradets. Els tomàquets es rallen i es passen pel xino per tal de no posar-hi les llavors. A la paella s’hi tiren els tomàquets, una mica de sucre per matar l’acidesa, els pebrots i les cebes tallades, una mica de sal, l’oli i una mica de vi blanc. Es deixa una bona estona a foc baix per que el sofregit faci xup-xup, fins que estigui ben fet. Quan estigui a punt, es reserva.
Per altra banda es fa el cuscús: es posa en un bol el cuscús amb una mica de mantequilla. Es fa bullir una mica d’aigua amb sal i es tira dins el bol fins a cobrir el cuscús. Aleshores amb un drap de cuina es cobreix el bol per tal que el cuscús es cogui amb l’aigua calenta. Tarda uns cinc minuts. Es descobreix el drap i es tasta el cuscús si no estigués cuit, s’hi deixa una mica més (normalment les instruccions de cocció es troben sempre a l’envàs). Quan estigui a punt es reserva.

1h

Notes

Per la presentació:
S’estenen els musclos amb la seva mitja closca en una safata. Es va repartint una mica de sofregit per damunt dels musclos, i després es reparteix el cuscús per damunt del sofregit de forma que tapi al sofregit i al propi musclo.
Per decorar, es talla l’enciam o l’escarola ben petit i es disposa com una alfombra en una safata. S’hi van disposant els musclos. Després es prepara una barreja d’oli d’oliva amb julivert al minipímer i es tira per sobre del cúscus. Es talla la llimona per decorar.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

925 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de febrer:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos Bunyols
Salsa de fesols negres
Salsa de fesols negres
Llegums i verdures
Coca de llardons
Coca de llardons
Postres i dolços Pastís
Atmetllats
Atmetllats
Postres i dolços Galetes

Veure receptes de febrer i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: