Pastís d’amanida

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Tarragona
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Ingredients:

  • 16 llesques de Pa de motlle quadrat de la mida gran.
  • 8 Tomaques pelades.
  • 200 g. de Salmó fumat i llescat.
  • Olivada negra.- 4 Ous durs.
  • 120 g. d’Enciam tallat a juliana molt fi. Sal.
  • Per a la Maonesa: 600 g. d’Oli.- 3 Ous.
  • El suc de ½ llimona (no vinagre, en tot cas que sigui de poma).
  • 1 potet de germinat en conserva o el equivalent de granel.-Sal.

6 racions

Elaboració

En un plat gran 26/28 cm. hi estenem 2 llesques de pa senceres + 1 de partida en dos en diagonal + unes tires de 1 cm. d’ample per reomplir i poder fer un fons de plat arrodonit + o -.
Se’n preparen 4 jocs de pa més en corresponents plats, reservem-los per tenir-los a punt pel muntatge, ja que el tenir-ho fet l’agilita molt.
Tinguem la maonesa feta; les tomaques madures, els ous durs i el salmó tot llescat, apunt per escampar en cada capa de pa al anar-les muntant.
Escampar maonesa pel damunt de la primera capa de pa. Damunt d’aquesta maonesa l’omplirem tota de tomaca tallada i, damunt de la tomaca i salar, altra vegada hi posarem maonesa, per que estovi el següent pa.
Repetirem de pa i maonesa tres vegades; procurant que cada sostre de pa vagi descentrat del de sota, com diria un paleta: a trenca junts, incorporant-hi el Salmó (1 capa), Ous durs (1 capa) i Tomaca (una 2ª capa). No oblidar en cada farciment de posar-hi damunt la maonesa per empapar el següent pa.

Posar l’ultima capa de pa i napar altra vegada de maonesa, quedant a punt de decorar-lo que cadascú pot fer la seva creació. Us en dono una per si no voleu pensar:

Amb pinzell pla pinteu amb maonesa tot el lateral fent que la maonesa entri per tots el recons. Damunt i amb la ma plena de germinat, ben escorregut, aneu pressionant-lo per tot el tombant. La vora del plat sobrant, si hi posa enciam juliana també ben fi. Damunt el pastís, en el centre, marqueu-hi amb la boca d’un bol una circumferència. A partir d’aquesta rodona si hi posen les llesques de Salmó fins a on arribin (cobreix el pastis fins donant el tom cap al sòcol). Al centre si hi posa la juliana si es en volum millor. Una petita culleradeta d'olivada negra marcant sis racions. Compte que sala molt.

45min


Recepta de cuina de Pastís d’amanida

Una petita mostra de la recepta !!!

Recepta de cuina de Pastís d’amanida

Des de un altre prespectiva !!!

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2738 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: