Cassola marinera de sèpia amb patates

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 sèpia de mida mitjana.
  • 1 calamar.
  • 4 cebes.
  • 2 pebrots verds (italians).
  • 3 tomàquets sense pell.
  • 200 grams de musclos de roca.
  • 250 grs. de gambes per fer fumet.
  • 5 patates.
  • 3 dents d’all.
  • Julivert.
  • Un grapat d’avellanes i ametlles.
  • Una llesca de pa torrat.
  • 1 got de moscatell.
  • 1 fulla de llaurer.

Elaboració

- Tallem la sèpia i el calamar en tires fines.
- Ho marquem a la cassola amb oli d’oliva amb el foc ben fort.
- Ho retirem i afegim a la cassola la ceba, el pebrot i una dent d’all tot tallat ben fi.
- Ho deixem sofregint a foc suau, i en 10 minuts li afegim el moscatell.
- Mentrestant pelem les gambes, i posem a fregir-les per fer el fumet amb els caps i les closques en un altre recipient (necessitarem uns ¾ de litre de fumet aprox.).
- En una altra cassola fem els musclos al vapor amb una dent d’all, una fulla de llaurer i un got d’aigua.
- Un cop fets reservem en un plat els musclos i les gambes pelades (només els hi haurem deixat el final de la cúa per imatge).
- L’aigua que hagi quedat dels musclos la barrejarem amb el fumet de gambes quan estigui.
- Afegim el tomàquet tallat ben fi amb el sofregit quan la ceba, l’all i el pebrot comencin a tenir color dauradet i ho mantindrem uns 10 minuts. Paral•lelament afegirem la bossa de la salsa marró de la sèpia (la bossa del costat de la tinta).
- En aquest punt hi posarem les patates pelades i tallades en peces d’1 cm d’ample aprox. (nosaltres les “escachamos”, les trenquem).
- Mantindrem les patates amb el sofregit uns 20 minuts aproximadament.
- Quan porti cinc minuts li afegirem de nou la sèpia i el calamar.
- Passats els 20 minuts afegirem el fumet de gamba amb l’aigua dels musclos i esperarem que les patates estiguin al punt (20 minuts o més, anem punxant).
- Quan quedin cinc minuts afegirm la picada d’avellanes, ametlles, pa torrat, una dent d’all, julivert, sal, oli i dos cullerades de fumet (anirem posant picada buscant la textura ideal del plat).
- Salpebrem al gust.
- Per últim afegirem les gambes i els musclos per sobre, apagant el foc i tapant la cassola (5 minuts).

1h 40min

Notes

- Servida amb la clàssica habanera "la bella lola".


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2738 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!