Cap de costella de porc amb carxofes

Ingredients

  • 1 kg de costella que sigui carnosa
  • 1/2 kg de carxofes
  • 1 gra d'all
  • 25 g d'ametlles torrades
  • 1/2 litre de caldo
  • 1 ceba grossa
  • 300 g de tomàquets madurs
  • 1 copa de vi ranci
  • Oli, sal i pebre

4 racions

Elaboració

Posaren dins de la cassola les costelles tallades a trossos petits amb una mica d'oli, les salpebrem i les deixarem daurar. A mida que es van daurant, procureu no posar-ni cap de crua mentres n¡hi hagin que es couen.
Quan ja tenim tota la costella cuita, en el mateix oli, sofregirem la ceba molt picada i quan està daurada s'hi afegeix el vi ranci, el tomàquet ratllat i es deixa coure uns 10 minuts.
Ja tindrem el caldo a punt i passats els 10 minuts hi tornarem a posar la carn i el caldo. Netejar les carxofes i talleu-les a grills i les posarem a la cassola. Ho deixarem coure tot junt uns 35 a 45 minuts, quan comenci a bullir es tapa i es pot posar al forn.
Farem també una picada en el morter amb l'all i les ametlles fins que ens quedi una pasta.
Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció hi afegirem la picada. Deixarem acabar la cocció. Es pot fer el dia abans, deixant per fer la cocció de la picada.
Es un menjar d'hivern.

1h 15min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1940 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: