Xató del Vendrell

Categoria:
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 Escaroles
  • 120 g de bacallà esqueixat
  • 120 g de tonyina
  • 4 Filets d'anxova
  • 80 g d'olives arbequines o negres

Per a la salsa:

  • 100 g d'ametlles
  • 80 g d'avellanes
  • 1 nyora escaldada
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1/2 bitxo (opcional)
  • 1/2 ceba escalivada
  • 1/2 cabeça d'alls escalivada
  • 3 Tomacons escalivats
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Vinagre
  • Pebre vermell
  • Pebre negre

4 racions

Utensilis

Morter

Elaboració

Per a la salsa:
-Agafeu un morter, poseu-hi sal i aneu-hi trinxant d'un en un els elements següents i en aquest mateix ordre: ametlles i avellanes (fins aconseguir una pasta ben fina), la ceba, la nyora (prèviament escaldada i sense pell), el bitxo (opcional), el pebre vermell, un polsim de pebre negre i el pa fregit. Finalment, els alls, els tomacons, l'oli i el vinagre.
-Un cop acabada la salsa, barregeu-hi l'escarola, ben neta i escorreguda. Deixeu-ho reposar unes hores.
-A l'hora de servir el plar, poseu-hi per sobre el bacallà esqueixat, la tonyina, els filets d'anxova i les olives arbequines o negres.

30min

Notes

Faig el xató del Vendrell, ja que hi tinc familia i em varen ensenyar com es feia.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2003 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: