La fideua de la montse
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 grm. fideu del nº2
- Fumet de peix de roca
- 4 cebes
- 6 gambes o escamarlans
- 1/2 kg.de cloises
- 3 sipies
- Sal i oli
- 1 copa de conyac
6 racions
Utensilis
Paella
Elaboració
Posar el oli en una paella i tallar la ceba fineta . Deixar a foc molt lent , que la seva es vagi fent , molt a poc a poc . Al cap de una mitja hora mes o menys , quant la ceba ja esta molt tobeta . Retirar el oli i afegir una copeta de coñac. Flamejar i reservar la seva.
Amb el oli que hem retirat fregirem les gambes o els escamarlans . Si pots millor que siguin frescos el sabor es molt millor.
Amb el oli que ens ha sobrat fregir la sipia a daus .
Amb tot el sofregit i la sipia , afegir els fideus . Jo poso un cullaró per persona i fregir fins que estiguin rosos. Posar la sal
Afegir el fumet que ahorem fet amb 1/2 Kg. de peix de roca bullin amb aigua uns 10 minuts.
Jo poso 1 1/2 cullaró per persona de fumet.
Deixar coure amb una caçola de ferro durant 10 minuts i 5 minuts de repos. Posar per sobre les gambes i les cloises que tindrem obertes anterioment.
Es pot acompañar de all i oli.
BON PROFIT
1h
Notes
Aquesta recepta me la va ensenyar un amic nostre de 90 anys de Palafrugell
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3487 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.