Llenties estofades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Inexperts

Valoració: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Llenties (40g/pax)
  • Cebes, pebrot vermell i/o vert, porro, tija d'api, bitxo (si es vol picantes)
  • Cochayuyo o xoriç
  • Aigua de mar o sal, aigua de qualitat, oli d'oliva verge extra, farcell d'herbes
  • Arròs blanc

Elaboració

Remullar 2 o 3 hores les llenties (si són Pardina o Caviar, no cal)
Fregir en una olla les verdures, afegir les algues o el xoriç (si és estret a llesques, si és ample a tacs). Quan estigui tot rosset, abocar-hi l'aigua i les llenties amb el farcell d'herbes. Quan vulgui arrencar el bull, baixar el foc per fer una cocció suau i vigilar que no s'enganxin al fons de l'olla. Quan estiguin cuites, posar l'aigua de mar o la sal i retirar el farcell d'herbes. Es pot servir amb una bola o flamet d'arròs blanc, al mig del plat. Provar de fer l'arròs a la japonesa: Rentar amb força l'arròs i canviar l'aigua fins que ja no surti blanca. Cal una cassola que tanqui hermètic; si no en teniu, anirà bé l'olla a pressió (sense accionar-la). Posar el mateix volumen d'aigua (o una mica-mica més) que d'arròs, i sal. Foc fort fins que sembli que el vapor vol fer saltar la tapa. Sense destapar (obligatori) tancar el foc i deixar-la reposar 20 minuts.

1h


Etiquetes: Ningú ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Llenties estofades

Enllaça aquesta recepta:

813 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!