Lloms de bacallà estofats a la Catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Quatre lloms de bacallà dessalat de 250 grams cadascun
  • Una ceba tendra picolada
  • Quatre alls aixafats
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Una fulla de llorer
  • Julivert picolat
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Aigua
  • Dos ous bullits
  • 150 gtrams de panses de corint
  • 150 grams de prunes sense pinyol
  • 100 grams de pinyons
  • Un got de vi blanc
  • Un cullerot de fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa mitjana per anar al forn
Un cassó mitjà
Una paella gran
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament, en una paella amb oli d'oliva, fregim els lloms de bacallà enfarinats, fins que són rossos i els fiquem a la cassola amb la pell a sota.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els ous durant deu minuts, els refredem, els pelem, els tallem en dues meitats i els fiquem a la cassola juntament amb el bacallà.
Seguidament, en un cassó amb aigua bullint, escaldem: els pinyons, les prunes i les panses durant cinc minuts i ho reservem.
A continuació, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba tendra picolada, els alls aixafats i la fulla de llorer.
Tot seguit, afegim el sofregit de tomàquet i el got de vi i deixem reduir.
Seguidament, afegim un cullerot de fumet de peix, corregim de sal i deixem que arrenqui el bull durant deu minuts, tot seguit ho aboquem a la cassola amb els ous, el bacallà i els fruits secs i deixem que s'acabi de coure tot junt en el forn a 180º, durant deu minuts, i ja ho podrem treure-ho, tot espolsant-ho amb julivert picolat pel damunt i servir-ho a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 10min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3115 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: