Galtes de porc desossades al forn al vi negre amb parmentier trufada

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 6 Galtes de porc
  • 1 Ceba
  • 1 Porro
  • 3 Dents d’all
  • 1 Pastanaga
  • 1 Tomàquet petit ratllat
  • 1 Got de vi negre
  • 1/2 got de brandi
  • 2 Gots de brou de carn
  • Romaní
  • Farigola
  • 2 Fulles de llorer
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre mòlt

Per la parmentier trufada:

  • 2 Patates mitjanes
  • 100-150 ml. de llet evaporada
  • 30-50 g de mantega de tòfona
  • Una mica de sal
  • Una mica d'oli d'oliva verge extra

4 racions

Elaboració

De la parmentier trufada:

Posem en una olla aigua, sal i les patates senceres i amb pell ben netes. Les coem durant uns 20-30 minuts, fins que al punxar-les notem que estan tendres. Les escorrem i deixem refredar per poder pelar-les. A continuació , les aixafem amb una forquilla i les barregem amb la llet evaporada, comencem posant 100 ml i si cal més posar segons veiem.
El mateix amb la mantega de tòfona, comencem posant uns 30 grams i ho provem, i si volem més untuositat i sabor trufat, afegim més. Una vegada que està al gust, hi afegim oli d'oliva verge extra fins que tingui la cremositat d'una parmentier. El reservem.

De les galtes de porc:

Mentre fem el parmentier, perquè el temps total d’elaboració sigui més baix, fem les galtes de porc. Posem les galtes, ben netes de nervis i greix,a macerar cobertes amb el vi negre, el brandi i totes les herbes aromàtiques (romaní, farigola, llorer, sàlvia i els grans d'alls sencers i amb pell), al menys una hora a la nevera, si pot ser tota una nit encara millor.
Netejem i tallem totes les verdures a trossos petits, ho posem a en un bol i ho amanim amb oli, sal i pebre, ho remenem com si amanissim una amanida, que quedi tot ben impregnats.
Agafem una safata per anar al forn, hi posem les verdures amanides, les galtes a sobre escorregudes de la marinada, que reservarem, i hi tirem un bon raig d'oli a sobre.
Enfornem a 250º, uns 3 o 4 minuts, donem la volta a le galtes i les deixem rostir uns 4 més per l'altre cantó.
Hi afegim el líquid de la marinada amb les herbes i els alls i ho deixem una estona a la mateixa temperatura, per tal que redueixi l'alcohol, uns 5 minuts. Tot seguit afegim el brou ben calent, baixem el forn a 150º i ho deixem coure durant una hora i mitja aproximadament. Hem d'anar girant les galtes i regant-les amb el seu suc varies vegades.
Un cop les galtes estan bén cuites treiem la safata del forn, separem les galtes, les fulles de llorer i els alls i triturem tota la verdura amb el suc de la cocció, també podem afegir la carn dels alls. La salsa que ens ha sortit la posem a una cassola i la fem reduir una estona fins que ens quedi de la textura que ens agradi. Desossem les galtes , en fem daus o trossos, hi afegim
la salsa, i les fem coure uns 3 minuts més.

Per acabar el plat:

Posem en un plat el parmentier i al costat els trossos de galta desossats amb una mica de la salsa de coure les galtes per sobre. Ja es pot servir el plat.

1h 50min


Recepta de cuina de Galtes de porc desossades al forn al vi negre amb parmentier trufada

En el plat per degustar-les.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1642 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!