Pastis cremós de taronja amb cobertura de xocolata

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dues taronges mitjanes bullides amb pell (450/500gr)
  • Cinc ousL
  • 100 gr. de sucre
  • 50 gr. de farina de repostería amb llevat o (si es farina que no porta llevat posa una culleradeta de 7 gr.)
  • 100 gr. de xoco fondant
  • 100 gr de nata líquida per muntar
  • 20 gr. de mantega

8 racions

Utensilis

Motlle rodó de 23-24 cm.

Elaboració

Bull les taronges uns 35 m., comprova que estiguin toves i deixa-las refredar fora del aigua.
Amb un plat las fas a talls els hi treus els pinyols i en un pot les tritures amb la pell.
Reserva.
Prepara el motlle amb paper vegetal untat de mantega.
Agafa un bol i posa els cinc ous amb el sucre.Tritura al menys un minut.
Ara posa la farina amb el llevat i torna a triturar fins que ho vegis ben integrat.
Tot seguit posa la taronja triturada a la massa i amb una cullera ho remenes fins que quedi ben integrat.
Avoca-ho al motlle i al forn a 180* 1 hora.
Mentre posa al foc al mínim la nata i el xoco a trossets i remena fins que es desfaci el xoco.
Tot seguit tanca el foc i afegeix la mantega remenant fins que es desfaci.
Reserva-ho fins que es posi tebi.
Quan estigui fet el pastís, treu-lo del forn i espera que es posi tebi abans de posar la cobertura de xoco per sobre.
Deixa-ho refredar be abans de desemmotllar.
Queda hiper bo.

2h

Notes

Si voleu mes espessa la cobertura poseu 75ml. de nata a compte de 100ml.
Si el fas un dia abans de la festa es mes bo.


Recepta de cuina de Pastis cremós de taronja amb cobertura de xocolata
per Rosa Fabré

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5079 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Rosa Fabré diu:
Josep Mª Grau Cañellas, Fernanda Bausili, Quim Lleonart, Oriol Montull Fruitós, Enriqueta Ribalta Segarra. Merci a tots per les vostres valoracions.
Oriol: Queda molt cremós.
Enriqueta: Es cert, aquesta combinació es molt gustosa, es perfecte.
Disculpeu q no us hagi respost abans.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: