Pastis cremós de taronja amb cobertura de xocolata

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dues taronges mitjanes bullides amb pell (450/500gr)
  • Cinc ousL
  • 100 gr. de sucre
  • 50 gr. de farina de repostería amb llevat o (si es farina que no porta llevat posa una culleradeta de 7 gr.)
  • 100 gr. de xoco fondant
  • 100 gr de nata líquida per muntar
  • 20 gr. de mantega

8 racions

Utensilis

Motlle rodó de 23-24 cm.

Elaboració

Bull les taronges uns 30 m., comprova que estiguin toves i deixa-les refredar fora del aigua.
Amb un plat las fas a talls els hi treus els pinyols i en un pot les tritures amb la pell.
Reserva.
Prepara el motlle amb paper vegetal untat de mantega.
Agafa un bol i posa els cinc ous amb el sucre. Tritura al menys un minut.
Ara posa la farina amb el llevat i torna a triturar fins que ho vegis ben integrat.
Tot seguit posa la taronja triturada a la massa i amb una cullera ho remenes fins que quedi ben integrat.
Avoca-ho al motlle i al forn a 150' 1 hora.
Mentre posa al foc al mínim la nata i el xoco a trossets i remena fins que es desfaci el xoco.
Tot seguit tanca el foc i afegeix la mantega remenant fins que es desfaci.
Reserva-ho fins que es posi tebi.
Quan estigui fet el pastís, treu-lo del forn i espera que entebeeixi abans de posar la cobertura de xoco per sobre.
Deixa-ho refredar be abans de desemmotllar.
Queda hiper bo.

2h

Notes

Si voleu mes espessa la cobertura poseu 75ml. de nata a compte de 100ml.
Si el fas un dia abans de la festa es mes bo.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6309 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Rosa Fabré diu:
Josep Mª Grau Cañellas, Fernanda Bausili, Quim Lleonart, Oriol Montull Fruitós, Enriqueta Ribalta Segarra. Merci a tots per les vostres valoracions.
Oriol: Queda molt cremós.
Enriqueta: Es cert, aquesta combinació es molt gustosa, es perfecte.
Disculpeu q no us hagi respost abans.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: