Cuixetes de pollastre estofades amb crema de pinya i botonets de rovelló

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Deu cuixetes de pollastre
  • Una pinya natural
  • Una ceba picolada
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Sucre
  • Pebre negre en pols
  • Suc de pinya
  • Sis alls pelats
  • Dos pots petits de botonets de rovelló en conserva
  • Conyac

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un colador fí
Un bufador
Una safata refractària gran
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, fiquem les cuixetes de pollastre salpebrades en la safata refractària amb un bon raig d'oli d'oliva, i un raig de conyac, i les enfornem a 180º, fins que són gairebé cuites, i les reservem.
Seguidament, pelem la pinya, la tallem en trossos menuts tot reservant cinc rodanxes més aviat gruixudes.
Fiquem la ceba picolada amb un raig d'oli en el cassó, i quan ja és transparent, afegim la pinya trossejada i ho cobrim amb el suc de pinya.
Quan tot plegat ja és cuit, passem la batedora elèctrica i amb l'ajud d'un colador fí, ho traspassem a la cassola de terrissa i deixem que arrenqui el bull a foc mitjà.
Seguidament, fiquem les cuixetes de pollastre i els botonets de rovelló, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que tot el conjunt ja és cuit.
Tot seguit. fiquem les rodanxes de pinya ben repartides pel damunt les cuixetes, les espolsem amb sucre, i amb l'ajud del bufador les caramelizem, i ja ho podrem servir amb uns estalvis, per no cremar la taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2325 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: