Ànec estofat amb olives negres sense pinyol

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un ànec de dos quilos aproximadament (si pot ser un ànec mut millor)
  • Oli d'oliva
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Dues fulles de llorer
  • Quatre alls aixafats
  • Sal
  • Pebre negre en grà
  • Un got de vi ranci
  • 300 grams d'olives negres sense pinyol
  • Dues pastanagues tallades a rodelles fines
  • Una ceba picolada

6 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva posarem a sofregir a foc viu: l'anec tallat a trossos regulars, la ceba picolada, les pastanagues tallades a rodelles, el llorer, els alls aixafats, un grapat de grans de pebre negre, i un polsim de sal.
Quan l'anec i la resta d'ingredients ja són ben sofregits, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, cobrim els talls d'ànec amb brou de pollastre casolà, fiquem el foc baix, i deixem que cogui al menys unes dues hores, fins que l'ànec estigui gairebé cuit.
Tot seguit, afegim les olives negres sense pinyol, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que estigui cuit al nostre gust, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

2h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1115 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!