Xipirons encebats

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 12 Xipirons frescos
  • 2 Cebes
  • Vi blanc
  • Arròs blanc per acomanyament.
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Julivert

2 racions

Elaboració

Tallem la ceba a llunes i la posem a enrossir lentament en una paella amb una mica d’oli. Ha de quedar com caramelitzada.
Mentre, aprofitem per netejar els xipirons. Se’ls ha de treure la mena d’espina dorsal que tenen.
Quan la ceba està feta, la traiem de la cassola o paella i la reservem.
En una olla amb aigua i sal, fem bullir l’arròs. Uns 20 minuts. El reservem.
A la mateixa cassola, hi posem els xipirons i els saltegem una mica. Han d’anar deixant la seva aigua i s’ha d’anar evaporant.
Quan s’ha evaporat bona part de l’aigua hi afegim la ceba.
Ha de quedar una mica d’aigua dels xipirons perquè a l’afegir la ceba no quedi tot ressec.
Ho deixem al foc barrejant perquè els xipirons agafin el gust de la ceba.
En aquest moment, si volem, afegim una mica de vi blanc.
Amb un motlle tius flan, fem un flan d’arròs blanc per acompanyar els xipirons. Hi tirem julivert molt picat per sobre.
Ja es pot servir el plat.

35min


Recepta de cuina de Xipirons encebats

Xipirons encebats.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2952 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Antonino Mestres Ballus diu:
En una olla amb aigua i sal, fem g. Uns 20 minuts.?????????????????????????????

Ho hauries de rectificar, però pinta bé !

Afegir comentari
 

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: