Parmentier de patata i bacallà gratinat

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quilo i mig de patates
  • La part blanca de quatre porros
  • 500 grams de bacallà dessalat esqueixat
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Sal
  • Nata líquida
  • Nou moscada en pols
  • 100 grams de formatge ratllat

5 racions

Utensilis

Una safata refractària
Uns estalvis
Una premsadora (passapurés)
Una cassola fonda metàl·lica
Una espàtula de fusta
Una paella gran

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb aigua i un polsim de sal, bullim les patates amb pell, fins que estiguin cuites, i un cop cuites, les deixem refredar.
Tot seguit les pelem, les passem per la premsadora, les fiquem a la cassola fonda, i les reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els porros tallats a rodanxes juntament amb el bacallà dessalat i esmicolat, fins que tot plegat estigui ben fregit, ho afegim a la cassola amb les patates, i ho fiquem a foc baix, perquè es cogui tot plegat.
A continuació, amb el foc baix, afegim un got de nata líquida, corregim de sal, i hi afegim un polsim de nou moscada, ho remenem ben remenat, i tot seguit, ho fiquem a la safata refractària, ho repartim ben repartit, ho espolsem amb formatge ratllat pel damunt, i ho enfornem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula, amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2020 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: