Lasanya de formatge i tomàquet

Ingredients

  • Làmines de pasta lasanya
  • 1 tomàquet (300 gr aprox)
  • 250 gr de mozzarella fresca
  • 250 gr de formatge de maó de cabra
  • 200 gr de mató (o formatge Ricotta)
  • 100 gr de parmesà
  • 600 gr de tomàquet fregit
  • 2 ous
  • Alfàbrega
  • Sal - pebre blanc

4 racions

Utensilis

Mandolina

Elaboració

Batre els ous com si fos per fer truita i afegir-hi el mató esmicolat. Tornar a batre fins aconseguir una crema. Incorporar-hi la meitat del parmesà ratllat així com la meitat de la mozzarella i del formatge de maó picat finament. Picar unes 4 - 5 fulls de alfàbrega i afegir a la crema de formatge. Assaonar amb sal (poca) i una miqueta de pebre blanc. Reservar.
Amb l’ajuda d’una mandolina (o un ganivet molt esmolat), tallar el tomàquet en rodanxes fines. Salar lleugerament i reservar.
En una safata de forn, anar muntant la lasanya. A la base, posar una mica de tomàquet fregit, després col·locar una capa de fulls de lasanya (jo utilitzo les plaques de lasanya fresca Rana però també serveixen les pre-cuites), una capa de salsa de formatge, una capa de rodanxes de tomàquet i una miqueta de tomàquet fregit.
Repetir la combinació fins que s’acabi el formatge (pasta, formatge, rodanxes de tomàquet, tomàquet fregit). Acabar amb una última capa de pasta, un altre de tomàquet fregit i cobrir amb la resta de la mozzarella tallada en rodanxes i el parmesà ratllat.
Fornejar a 200ºC durant uns 30 minuts, fins que la mozzarella s’hagi daurat i la salsa de tomàquet bombolli. Servir calenta acompanyada d’una bona amanida de canonges

Notes

Servir calenta acompanyada d’una bona amanida de canonges


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2266 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: