Fons d'au

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues carcasses de gallina
  • Dues guatlles
  • Quatre alls amb pell
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Dues cebes tallades a juliana
  • Una branca d'api
  • Dos porros
  • Dues pastanagues
  • Quatre tomàquets vermells
  • Una branca de romaní
  • Una branca de farigola
  • Oli d'oliva
  • Vi negre
  • Una ceba pelada tallada en rodanxes

20 racions

Utensilis

Una safata metàl·lica fonda
Una cassola metàl·lica fonda
Un colador xinès
Unes pinces pel forn
Una espàtula metàl·lica plana
Un colador fi
Un atuell de plàstic fondo amb tapa

Elaboració

En una safata fonda per anar al forn, posem un bon raig d'oli d'oliva, i tot seguit hi afegim: la carcassa de gallina tallada a trossos regulars, dues guatlles tallades a trossos, uns grapat de grans de pebre negre, una branca de romaní i una de farigola juntament amb la branca d'api i les patanagues tallades a trossos, i ho enfornem a 180º, fins que estigui tot ben torrat.
A part, damunt de la planxa ben calenta, posem les rodanxes de ceba,i les anem tombant fins que gairebé estiguin cremades, i les afegim a la safata del forn, juntament amb la resta d'ingredients.
Quan tot plegat ja esta ben torrat, ho popsem a la cassola fonda i ho reservem.
Seguidament, posem la safata del forn dam unt el foc, hi afegim un got de vi negre i deixem que netegi tot el fons de la safata i seguidament, hi afegim tres dits d'aigua mineral, i quan ja arrenqui el bull, ho afegim a la cassola i hi afegim més aigua fins arribar fins a l'altura de les nanses, i fem que arrenqui el bull amb el foc al màxim al menys una hora.
Passat aquest temps, ho colem i ho fiquem a la cassola fonda hon acabarem de fer la resta del fons.
Un cop hem posat el fons colat a la cassola, posem el foc a mitja potencia, i deixem que redueixi fins a la meitat del volum.
Ja per acabar, deixem que refredi, i ja el podrem posar en un atuell amb tapa, i un cop fred del tot, el podrem guardar a la nevera fins el moment en que el necessitem.

2h 30min

Notes

Aquesta recepta és un fons molt adient per preparar tot tipus de plats on hi participin tot tipus d'aviram.
Si volem, també podem guardar el fons d'au en atuells petits amb tapa en el congelador.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1659 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: