
Sépia amb pèsols
Un plat tradicional execel•lent preparat de manera molt fàcil i ràpid
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Guisat
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 sépies grans
- 3 cebes de Figueres grosses
- 1/2 kg de pèsols extra fins
- 6 gambes vermelles
- 1/2 litre de caldo de peix
- Una cullerada petita de sucre moreno
- Un raig d'oli d'oliva verge
- Un polsin de pebre negre o blanca.
- Un posin de sal
- Un posin de xocolata negre
6 racions
Utensilis
Cassola de mida mitjana d'al•leació antiadherent amb tapa
Elaboració
Netegem les sépies i les tallem a dauets de 3 o 4 cm.
En una cassola mitjana d'al•leació ratllem les cebes, afegim les sépies, un raig d'oli d'oliva, una cullerada petita de sucre moreno i un polsin de pebre. Tapem la cassola i anem remenant de tan en tan, fins que la ceba agafi color. Com que hem barrejat les sépies amb la ceba no ens vindrà rossa sinó que agafarà un color veig i caldrà més temps, aproximadament uns 20 o 25 minuts. Això ho farem perquè la sépia ens quedi ben tendra.
Seguidament passarem les gambes per la planxa amb oli d'oliva i les afegim en la cassola. Afagirem 1/4 de litre de caldo de peix. Rasparem un polsim de xacolata negre i deixarem que es reduieixi amb la cassola tapada.
Una vegada tinguem la sépia sense caldo afegirem els pèsols i 1/4 litre més de caldo, salarem al gust i deixarem uns 20 minuts més fins que els pèsols quedin ben cuits.
I ja estarà a punt de servir.
1h 10min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2322 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies per la sugerència . Ho provaré .
Moltes gràcies Qim. Ara ho miro.
Moltes agraït Quim, gràcies per la teva amistat. Sens dubte que probaré de fer la teva salsa doncs estic segur que estarà...
Molt agraït Rosa, un petó ben fort malgrat el COVID. No em considero cap xef ni molt menys només tinc ja una edat i he...
Heu d'esperar unes 24 hores com a mínim perquè quedin ben marinades les anxoves