8
vots
Votar

Sépia amb pèsols

Un plat tradicional execel•lent preparat de manera molt fàcil i ràpid

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 sépies grans
  • 3 cebes de Figueres grosses
  • 1/2 kg de pèsols extra fins
  • 6 gambes vermelles
  • 1/2 litre de caldo de peix
  • Una cullerada petita de sucre moreno
  • Un raig d'oli d'oliva verge
  • Un polsin de pebre negre o blanca.
  • Un posin de sal
  • Un posin de xocolata negre

6 racions

Utensilis

Cassola de mida mitjana d'al•leació antiadherent amb tapa

Elaboració

Netegem les sépies i les tallem a dauets de 3 o 4 cm.
 En una cassola mitjana d'al•leació ratllem les cebes, afegim les sépies, un raig d'oli d'oliva, una cullerada petita de sucre moreno i un polsin de pebre. Tapem la cassola i anem remenant  de tan en tan, fins que la ceba agafi color. Com que hem barrejat les sépies amb la ceba no ens vindrà rossa sinó que  agafarà un color veig i caldrà més temps, aproximadament uns  20 o 25 minuts. Això ho farem perquè la sépia ens quedi ben tendra.
Seguidament passarem les gambes per la planxa amb oli d'oliva i les afegim en la  cassola.   Afagirem 1/4 de litre de caldo de peix. Rasparem un polsim de xacolata negre i deixarem que es reduieixi amb la cassola tapada.
Una vegada tinguem la sépia sense caldo  afegirem els pèsols i 1/4 litre més de caldo,   salarem al gust i deixarem uns 20 minuts més fins que els pèsols quedin ben cuits.
I ja estarà a punt de servir.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

636 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: