Linguine amb pesto de musclos
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400g de linguine (són com tallarines però més prims).
- 1Kg de musclos del Delta de l'Ebre frescos.
- 200g de tomàquet.
- 1 ceba mitjana.
- 1 llauna de cervesa clara.
- 1 gotet de vi ranci o vi blanc.
- 2 fulles de llorer.
- Alfàbrega fresca.
- Oli d'oliva verge.
- Sal.
- Pebre molt.
4 racions
Elaboració
Talleu la ceba en brunoise.
Ratlleu els tomàquets. Si aneu amb presses podeu posar 200cc de tomàquet de pot.
Arranqueu amb compte les barbes dels musclos i els passeu per aigua.Descarteu els que ja siguin oberts.
En un pot prou gros poseu-hi els musclos, la cervesa i el pebre negre.
Poseu-ho al foc portant-lo a ebullició fins que els musclos s'obrin.
Coleu els musclos per treure la cervesa i deixeu-los refredar.
Un cop freds treure'ls de les closques que descartareu i reservar la carn.
En una paella amb oli sofregiu la ceba fins que quedi cuita sense que es caramel·litzi.
Afegiu el tomàquet i el sofregiu.
Un cop cuit el sofregit afegiu-hi els musclos.
Poseu el vi ranci i a foc mig deixeu que faci xup-xup fins que perdi la olor de vi.
Salpebreu al vostre gust.
Mantingueu el pesto tebi per quan calgui barrejar-lo amb la pasta.
Feu que arrenqui el bull una olla amb aigua, un raget d'oli, les dues fulles de llorer i sal.
Quan bulli, afegiu-hi amb compte la pasta i deixeu-la coure fins que estigui al dente, (depenent de la pasta i el lloc on la estigueu coent trigarà uns 8 o 10 minuts, a més alçada sobre el nivell del mar més temps de cocció).
Un cop cuita, coleu la pasta i poseu-la en un bol on hi abocarem el pesto que tenim reservat.
Poseu-hi unes fulles d'alfàbrega que haureu trinxat amb el ganivet.
Barregeu bé els ingredients i ja ho podeu servir.
45min
Notes
Podeu acompanyar-ho d'un bon vi del Penedès.
Els musclos estàn al seu punt els mesos de juny, juliol i principis d'agost.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
316 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.