Trufa cuita de l'Arimany

Ingredients

  • 400 g de nata líquida
  • 600 g de xocolata amb un 60% de cacau aproximadament

Utensilis

Per fer trufes, prepareu un plat fondo ple de granulat de xocolata i, amb dues culleretes de postres, formeu boletes de trufa, tireu-les al plat i feu-les rodolar perquè es cobreixin de xocolata. Les podeu posar en petits fours o bé podeu decorar directament les postres.
Apunt final:
No feu servir una xocolata més amarga del 60%, perquè promou un desequilibri al paladar per la manca de dolçor. Perquè la trufa agradi a a tothom el millor és que la xocolata tingui entre el 50 i el 60% de cacau

Elaboració

En un cassó, més gran del doble del que ocupa la nata, poseu-la al foc.
Tingueu la xocolata ben trossejada i, quan la nata arrenqui el bull, tireu-la-hi a dins i remeneu-la amb un batedor manual durant un parell de minuts.
Passeu-la per una batedora elèctrica fins que torni a estar a temperatura ambient i després poseu-la al frigorífic.
L'endemà ja podreu treballar la trufa.

1h

Notes

La recepta d'avui és la que està a la pàgina 44 del llibre "Postres de l'Arimany de Tarragona" de Salvador Arimany i Minguella (Cossetània Edicions). Amb aquesta recepta vull retre homenatge a qui ha fet tant per la pastisseria a Tarragona. Vaig demanar permís a la seva filla Rosó per a publicar-la i aquí la teniu. La veritat és que han sortit unes trufes boníssimes. Amb les quantitats indicades n'he fet 90. Les he congelat i sortiran dissabte a la festa d'aniversari de la meva néta.


Recepta de cuina de Trufa cuita de l'Arimany

Amb fideus de xocolata

Recepta de cuina de Trufa cuita de l'Arimany

Amb fideus de colors

Recepta de cuina de Trufa cuita de l'Arimany

Arrebossades amb xocolata

Recepta de cuina de Trufa cuita de l'Arimany

Dedicatòria

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3708 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: