Pastís de carquinyolis

Ingredients

  • 3 ous
  • 200 gr. de sucre
  • 225 gr. de farina
  • 200 gr. de nata montada
  • Un sobre de llevat (Royal)
  • Una llimona
  • Carquinyolis
  • Sucre fí

8 racions

Elaboració

Fa temps, em varen ensenyar a fer aquest pastís, i com que tenia carquinyolis (feia temps), els vaig voler aprofitar.
Primer triturarem els carquinyolis, amb un drap de fil i el corró (no el turmix), doncs s'han de trobar els trossos.
Barrejar els ous amb el sucre, perquè quedi una massa esponjosa. Afegim la pell de la llimona ratllada i la nata muntada, amb molt de compte, remenem de dalt a baix, a poc a poc. Afegirem la farina i el llevat, també molt a poc a poc, perquè quedi tot barrejat.
Folrem un motlle amb paper vegetal, untat amb margarina, hi aboquem la barreja. Afegim els carquinyolis triturats...posar-n'hi molts, que quedi tot ben tapat.
El forn el tindrem a 190ºC, posem el pastís dins, uns trenta minuts.....(depèn del forn), es qüestió de vigilar-ho. Si al punxem amb un escuradents i surt net...ja està!
El deixem refredar, el desemmotllem, i posem sucre fi per sobre.

45min

Notes

Jo l'he fet amb un motllo rodó, també es pot fer amb una safata....però semblarà més coca que pastís, però segur que es bo igual.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5564 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

7 comentaris:

Núria Valls diu:
Fa una pinta boníssima!!! A casa ens encanten els carquinyolis.Provarè de fer-ho i ja et contarè!!!
Ares Bonamusa diu:
Hola Lourdes, em sembla un pastis molt original i m'agradaria fer-lo, si us plau, em podries dir quants ous hi poses?.

Moltes gracies.

Ares
Lourdes Xargayo diu:
Bona nit Ares.....fa molt de temps que no entro ni participo, ja que tinc un problema familiar, i avui he vist que m'has fet una pregunta del pastis, i es que es un error meu, no posar-ho.....ara rectificaré......ni van 3 ous. !!!
Disculpeu tots.
una abraçada
Ares Bonamusa diu:
Lourdes, moltes gracies per dirn-nos quants ous i van, aixi aniré mes guiada.

Em sap molt greu la situació, familiar que estàs passant, aquestes males passades de la vida et fregan, com paper de vidre l'ànima.

A totes les cases es passen temporades, bones i meyns bones, per aixó, tant aviat t'arribi una de bona, has de gaudir-la.

Molts ànims i una abraçada.

Ares
Maria Àngels Bronsoms diu:
Quina guapada de pastís!
Enriqueta Ribalta Segarra diu:
hola, sembla bonisssssim aquest pastis.
la meva pregunta es la nata montada quant va al forn no es desfar?
no havia sentit mai cap recepta de nata montada per coure.
Moltes graçies
Lourdes Xargayo diu:
No sé el temps que m'has fet la pregunta Enriqueta ribalta segarra , però si dic que feia molt de temps que no entrava a Receptes.cat, ho sento.
Vull contestar la teva pregunta.
La nata muntada, s'ha de posar quan ja tenim el sucre i els ous amb una consistència cremós, ho barregem molt suaument, de dalt a baix, afegim la llimona ratllada, i desprès farina.
Crec que amb la recepta, ja ho explico.
Espero que sigui entenedor i el puguis fer.
Salutacions.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: