Filet de vedella amb múrgoles
Ingredients
- 6 filets de vedella gruixudets
- 40-50grs. de múrgoles seques ( si en trobes de fresques millor, pero afegir mes quantitat)
- 4 xalotes o ceba figueres tallada ben petita
- 1 pot de crema de llet "Ideal"( es menys grassa)
- 1 cullerada de concentrat de carn " Bovril" o el que trobis
- 1/2 tasseta de oporto o brandy
- oli d'oliva i una mica de mantega
- sal,
- pebre negre,nou muscada
- Pols de bolet ( opcional)
Elaboració
-pre-escalfar el forn a 180ºc. dalt i baix
-rehidratar les múrgoles en aigua tèbia durant dues hores ( o fins que estiguin rehidratades). Llençar el suc i escórre-les bé.( NO APOFITAR MAI EL SUC DE LES MÚGOLES PER CUINAR)
-En una paella amb la nou de mantega i un raig d'oli d'oliva, marcar be els filets per els quatre costats a fi de segellar la carn ( no es tracta de coure'ls, només marcar-los). sal pebrar i reservar en una plata apta per al forn.
PER LA SALSA
-En la mateixa paella, afegir si cal una mica mes de mantega i oli, i sofregir lentament la ceba fins que comença a agafar color.Afegir les múgules tallades a rodelletes, salar i deixar fer uns minuts.
-Abocar-hi la tasseta d'oporto o brandy i deixar reduïr
-Afegir la crema de llet, el pebre, la nou muscada i el concentrat de carn ( si teniu pols de bolets tambe podeu afegir-ne una mica).Comprovar punt de sal i reservar en calent
-Posar els filets al forn a mitja alçada durant 10/12 minuts, depenent del grau de cocció que els hi heu donat abans a la paella.
- Un cop fets, retirar-los del forn , cobrir amb la salsa calenta , i servir calent
35min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4517 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
molt bona pinta. avui la prepararé per postres de demà
Si senyor un plat sencill i bó! el provaré
Noi,si el gust es tant bo com la pinta que te ha de esser tot un exit!. el provare.no tinc caçola de fang, pero amb la de...
quina pinta ho fare avui per sopar
cosineta!!! m'agrada aquest plat