Calamarcets amb tinta

Ingredients

  • Calamars amb la seva tinta
  • Tomàquet ratllat
  • Ceba
  • All
  • Oli d'oliva verge extra
  • Fumet
  • Una copeta de vi blanc
  • Sal

Elaboració

Netejem els calamars, separant-ne les potes i les aletes i guardant la seva tinta.(Una recomanació: La tinta és millor bullir-la amb una mica de fumet o congelar-la abans d'utilitzar per evitar les sustancies tòxiques, o fer servir tinta de la que podem comprar als "súpers")
Un cop nets, els farcirem amb les potes i aletes.
A continuació, farem un sofregit amb la ceba i l'all, afegint-hi al cap d'una estoneta el tomàquet.
Quan tinguem el sofregit fet, incorporarem els calamars i els deixerem coure una mica, seguidament hi tirarem el vi i el deixarem reduir.
Finalment, hi posarem la tinta que hem guardat i una miqueta de fumet i ho deixerem una estoneta tot plegat perquè acabin de coure els calamars.
Ho podem acompanyar amb una miqueta d'arròs blanc.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

889 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Eduard, veig que per fer els calamarcets amb tinta, fas servir la propia tinta dels calamar cets. Sàpigues que aquesta tinta, com la de la sípia, són molt tòxiques, s'han de bullir amb una mica de fumet, abans de fer-les servir. A receptes .cat, he pogut veure que hi ha molts xefs, que també ho fan, i això és perillós per la salut. ës per això que els professionals, acostumen a fer servir tinta, tant de pot, com en sobre.Rep una forta abraçada, i perdona l'intromisió, una vegada més. Quim .
Eduard Lluis Palaus diu:
Ja he rectificat la recepta, Quim.
Moltíssimes gràcies!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: