Gaspatxo tradicional

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Andalusia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Pa sec
  • Dos alls pelats, (sense el cor)
  • Un pebrot verd, tallat a trossos
  • Un pebrot vermell tallat a trossos
  • Vuit tomàquets madurs, tallats a trossos
  • Dos cogombres, sense pelar, tallats a trossos
  • Una ceba mitjana, pelada i tallada a trossos
  • Vinagre
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Aigua mineral

10 racions

Utensilis

Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un colador fi
Una llengua de plàstic

Elaboració

El Gaspatxo té una preparació molt particular, depenent de la persona que el fa.
Jo personalment, el faix de la següent manera:Primer de tot, en un atuell fondo, poso totes les verdures, el pa, un raig de vinagre, un raig d'oli d'oliva, un pessic de sal, un pessic de pebre negre, ho cobreixo amb aigua mineral, i ho deixo tota la nit a la nevera.
Al dia següent al mati, ho passo per la batedora, i ho torno a deixar a la nevera.
Cap al mig-dia, ho passo pel colador xinès, amb l'ajuda de la batedora, en un atuell, on l'acabaré de fer. Seguidament, el torno a passar, per un colador fi, el corregeixo de sal, pebre, vinagre i oli, i el poso a la nevera fins el moment de servir-ho.
En el moment de servir-ho a taula, l'acompanyo amb verdures tallades a la brunesa, servides en bols de vidre mitjans.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

735 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!