Crema de xampinyons amb nous
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grs. de xampinyons.
- 1 porro.
- 1 ceba tendra.
- 2 dents d’all
- 1 dl de llet semidesnatada
- 3 gots de brou de verdures (fet amb ceba, all, pebrot vermell i verd, nap, coliflor, patata, tomàquet i pastanaga).
- 1 raig de moscatell.
- 50 grs. de nous
- 1 cullerada sopera de farina
- Oli d’oliva verge extra.
- sal i pebre negre.
4 racions
Elaboració
- En una cassola hi posem tres cullerades d’oli d’oliva, i quan estigui calent hi afegim el porro, la ceba i l’all ben picats i anem sofregint.
- Quan tot plegat estigui dauradet li afegim els xampinyons trossejats (els hi haurem tallat el peu, els haurem netejat bé amb un drap mullat, i els haurem laminat; els podem remullar amb llimona perquè no s’oxidin). Recordem que els bolets són com esponges i si els mullem amb aigua xupen l’aigua i perden sabor.
- Ho deixarem coure per uns 15 minuts aproximadament.
- Quan en portem deu els hi afegim un raig de moscatell.
- Quan estiguin (en retirem quatre per a la decoració) els hi afegim la farina i la daurem mentre li donem unes voltes.
- Afegim la llet i el brou de verdures i ho coem 10 minuts més.
- Daurem les nous en una altra paella amb un xic d’oli d’oliva (en reservem una per plat per decorar) i les afegim a la cassola.
- Ho batem amb el túrmix fins que quedi ben fi.
- Ho servim amb una nou i un xampinyó per decorar a cada plat.
1h
Notes
- L'he servit amb Batiscafo Katiuskas dels Antonia Font. http://www.youtube.com/watch?v=u4gEyvHKRfM
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2266 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.