Xai al romaní amb allioli de poma

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Xai: costelles, mitjanes (6 costelles, 4 mitjanes)
  • Sal, pebre mòlt, Romaní fresc
  • 1 poma fuji
  • Oli d'oliva verge extra -1 setrillera mitjana-, 3 grills d'alls -sense cor-, sal, el rovell d'un ou

2 racions

Utensilis

Placa de forn
Mà de morter i morter per l'allioli de poma
Un passapurés o el túrmix per triturar la poma cuita.

Elaboració

Primer de tot, posem el forn a escalfar a 160-180º.
Preparem el xai en una safata de forn, el salpebrem i afegim unes fulletes de romaní fresc.
Incorporarem a la safata la poma fugi, rentada i sencera, tal qual amb el xai.
Quan el forn estigui calent, col·locarem la safata i en 25 min. retirarem només la poma. Si punxem amb un escuradents, ha d'estar tova. Si la trobem dura, la deixarem uns minuts més fins que estigui cuita.
Mentre, per preparar l'allioli de poma, primer pelarem els alls, els hi retirem el cor -per evitar que ens repeteixi (opcional)-, els tallem a trossets i els afegim a la mà de morter.
Afegim la sal i comencem a matxacar els alls.
Afegim el rovell de l'ou (pels puristes, això sobraria, però és que a mi si no se'm talla!) i ho barregem tot.
Anem afegint l'oli, a poc a poc i sense parar de remoure, fins que l'allioli quedi pres.
Quan la poma estigui cuita, la passarem pel passapurés -si no en tenim, pel túrmix mateix- i l'incorporarem a l'allioli que teníem fet i que hem reservat. Ho barregem tot bé fins que quedi una massa homogènia.
En haver tret la poma del forn, al xai li quedaran uns 10 minutets més aprox. Els 5 darrers minuts, activem l'opció de grill perquè la carn quedi daurada.
En acabar la cocció del xai, retirem del forn, emplatem i servim amb una mica de salsa allioli amb poma i una branqueta de romaní, com a decoració.

40min

Notes

Com que avui ens ho hem menjat per sopar, trobo que aquest tipus de allioli-maionesa (com li volgueu dir) és molt més suau i el gustet de poma s'adiu prou bé amb el gust més destacat o fort del xai.


Recepta de cuina de Xai al romaní amb allioli de poma

"Allioli"

Recepta de cuina de Xai al romaní amb allioli de poma

"Allioli" amb poma

Recepta de cuina de Xai al romaní amb allioli de poma

Xai al romaní amb allioli de poma

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3814 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: