Carxofes amb cloïsses

Ingredients

  • 6 Carxofes
  • 125 gr de cloïsses
  • 2 cullerades de aigua de la cocció de les carxofes
  • 1 cullerada de vi blanc
  • 1 all
  • 1 cullerada de farina
  • sal
  • pebre
  • un polsim de caiena
  • julivert

Elaboració

- En una olla coem les carxofes tallades a quarts, un cop estiguin cuites les colem i les guardem. Teniu en compte que al colar-les hem de guardar una part de l'aigua de la cocció per més tard.
- Pelem l'all i el tallem ben menudet, posem una cassola al foc amb una mica d'oli i sofregim l'all. Quant aquest comenci a ballar afegir la cullerada de farina i amb una cullera de fusta remenem be perquè no es cremi ni es facin grumolls. Afegim el vi blanc, l'aigua de la cocció de les carxofes i les cloïsses.
- Un cop estiguin obertes les cloïsses les retirem de la cassola, afegim en el seu lloc les carxofes, els hi donem unes voltes amb la salsa i tornem a posar les cloïsses per sobre. Espolvoregem amb julivert, una mica de caiena i salpebrem. Donem unes voltes i ja ho podem servir

40min

Notes

Per tal d'evitar espatllar el plat amb la arena que puguin tenir les cloïsses tenim dues opcions:

- Tenir-les durant una hora amb aigua per tal de netejar-les
- O la opció que ens ha aportat el Quim, que es obrir-les a part per evitar ensurts

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2767 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

4 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Lidia, no creus que fora millor obrir les cloïses a part, per si alguna porta sorra en el seu interior?. Després, sempre pots colar-ne el suc i aprofitar-lo, peró sense el perill que et faci malbé la recepta, no ho creus així?. Rep una salutació. Quim.
Lidia Mar diu:
Tens tota la raó, el que passa es que tinc la costum de deixar-les abans amb aigua per tal d'evitar la sorra. D'aquesta manera evitem el possible problema
Quim Lleonart diu:
Amiga Lidia, el fet de posar les cloïses amb aigua i sal no evita el problema al cent per cent.
Rep una salutació. Quim.
Conxita Ferrer diu:
Hola Lidia, Quim!
Tinc el costum de deixar les cloïsses amb aigua amb gas i deixen anar la sorra. M'ho varen dir i ara sempre ho faig així.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!