Peres amb vi

Ingredients

  • 6 peres grosses i fortes
  • 750 ml vi negre
  • Sucre integral al gust i polsim de sal
  • 1 pela de taronja i/o llimona (sense el blanc de la pell, que amargueja) i el seu suc
  • Canó de canyella, beina de vainilla, 6 claus d'olor i 6 grans de pebre negre
  • Agar-agar (optatiu)

6 racions

Elaboració

Posar tots els ingredients -excepte les peres i l'agar-agar- a la cassola i fer coure una hora (per evaporar l'alcohol!).
Tallar al llarg les peres, pelar i treure el cor amb la punta del ganivet.
Posar-les en una cassola, colar-hi el liquid -que les ha de cobrir-, i coure uns 20".
Comprobar que les peres són toves per dins, puntxant-ne una, i retirar del foc.
Colocar amb cura les peres en el recipient de servei (cassola de fang, bol de vidre...).
Ara cal comprobar la textura i el sabor del xarop, si ha quedat poc espès, posar-hi uns flocs d'agar-agar o si poc dolç, afegir sucre, i en ambdós casos, coure-ho 10 minuts més. Abocar damunt les peres i deixar reposar.

1h 30min

Notes

Recomano servir a temperatura contrària a l'ambiental.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

556 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Beppa, si vas a les meves receptes podràs veure una altre manera de fer les peres al vi negre que també et pot ser interesant. Rep una salutació. Quim.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!