Peres amb vi

Ingredients

  • 6 peres grosses i fortes
  • 750 ml vi negre
  • Sucre integral al gust i polsim de sal
  • 1 pela de taronja i/o llimona (sense el blanc de la pell, que amargueja) i el seu suc
  • Canó de canyella, beina de vainilla, 6 claus d'olor i 6 grans de pebre negre
  • Agar-agar (optatiu)

6 racions

Elaboració

Posar tots els ingredients -excepte les peres i l'agar-agar- a la cassola i fer coure una hora (per evaporar l'alcohol!).
Tallar al llarg les peres, pelar i treure el cor amb la punta del ganivet.
Posar-les en una cassola, colar-hi el liquid -que les ha de cobrir-, i coure uns 20".
Comprobar que les peres són toves per dins, puntxant-ne una, i retirar del foc.
Colocar amb cura les peres en el recipient de servei (cassola de fang, bol de vidre...).
Ara cal comprobar la textura i el sabor del xarop, si ha quedat poc espès, posar-hi uns flocs d'agar-agar o si poc dolç, afegir sucre, i en ambdós casos, coure-ho 10 minuts més. Abocar damunt les peres i deixar reposar.

1h 30min

Notes

Recomano servir a temperatura contrària a l'ambiental.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1476 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Beppa, si vas a les meves receptes podràs veure una altre manera de fer les peres al vi negre que també et pot ser interesant. Rep una salutació. Quim.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'agost:

Pastís de mascarpone
Pastís de mascarpone
Postres i dolços
Fish and chips
Fish and chips
Peixos i mariscos Tempura
Canelons de salmó
Canelons de salmó
Peixos i mariscos Canelons
Sarsuela de rap
Sarsuela de rap
Peixos i mariscos
Parrillada de marisc i rap
Parrillada de marisc i rap
Peixos i mariscos

Veure receptes d'agost i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: