Puding de bacallà i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams de bacallà esqueixat dessalat
  • 500 grams de gírgoles
  • La part blanca de tres porros
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Sis ous batuts
  • Llet sencera
  • Oli d'oliva
  • Un raig de conyac
  • Mantega
  • Aigua

10 racions

Utensilis

Una safata metal·ica fonda per fer el bany maria
Una pudinera gran
Dos fulls de paper de diari
Paper film
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Una safata de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els porros salpebrats.
Quan són transparents, afegim les gírgoles ben picolades i salpebrades. Quan tot plegat és cuit, afegim el bacallà dessalat ben picolat, donem unes voltes amb l'espatula, i ho reservem.
Seguidament, afegim els ous batuts, un raig de conyac i mig litre de llet, i ho remenem tot ben remenat.
A continuació, untem amb mantega tota la superficie de la pudinera i la folrem amb paper film.
Tot seguit, omplim la pudinera amb tota la barreja, i ho tapem amb el paper film.
Seguidament, fiquem dos fulls de paper de diari en el fons de la safata pel bany maria, i al damunt la pudinera amb la barreja Tot seguit, omplim la safata amb aigua fins a la meitat, i ho enfornem a 180º, uns 55 minuts, i ja ho tindrem cuit.
Deixem que refredi a la nevera una estona, retirem el paper film, i ho desmotllem damunt la safata de porcellana, i ja ho podrem treure-ho a taula.

2h

Notes

D'un puding d'aquesta mida, en surten uns deu talls, i el temps de cocció acostuma a ser de 50 a 60 minuts.
De totes maneres, si clavem un escuradents sempre podrem compobar si és cuit.
Aquest puding, el podeu acompanyar amb la meva salsa rosa, que trobareu a les meves receptes.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

629 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!