Sarsuela

Ingredients

  • 1 Kg de Musclos de roca.
  • 15 Cloïsses.
  • 12 Talls de lluç.
  • 12 Talls de rap.
  • 2 Calamars grans
  • 12 Gambes.
  • 12 Escamarlans
  • Carxofes (opcional)
  • Cebes (2 tipus).
  • Tomàquets.
  • Pa fregit.
  • Julivert.
  • All.
  • Sal
  • Farina

10 racions

Elaboració

Preparem i netegem el peix i bullim les carxofes. Fem els musclos i les cloïsses al vapor. En una cassola, tipus de fer paella, col.loquem els musclos i cloïsses cobrint tot el fons (així s'evita que s'enganxi la resta d’ingredients).
Passem per farina el rap i el lluç i el fregim. Col. loquem el rap i el lluç sobre dels musclos i cloïsses.
Posem en una paella dos tipus de ceba tallada petita
i que es vagi fent. També, l'all tallat. Afegim a la paella amb la ceba, els calamars tallat en rodanxes i que vagi coent (l'oli ha d'estar fred perquè el calamar no quedi dur).
Afagim a la paella juntament amb la ceba, all i calamar, tomàquet ratllat i julivert. Deixem que vagi coent. A la paella anterior i sense treure els ingredients que porta, hi afegim les gambes. Quan estan al punt, traiem només les gambes i les afegim a la cassola tipus paella sobre del rap i el lluç.
Fem el mateix amb els escamarlans.
Nota: cal anar reservant en un pot les restes de fregir el rap
i el lluç (ens servirà per a la salsa).
A la paella només queda el sofregit i els calamars a rodanxes.
Traiem els calamars i els col.loquem a la cassola repartits
entre les gambes, escamarlans, lluç i rap.
Fregim 4 llesques petites de pa i les reservem. En el pot on hi ha les restes de fregir el lluç i el rap , posem el que queda a la paella (ceba, tomàquet all, julivert .., és a dir, el sofregit) i afegim el pa fregit. Per finalitzar la salsa, afegim una mica d'aigua, i ho triturem tot fins que quedi una salsa molt fina. Dues octaves parts d'aquesta salsa la posem a la cassola on
ja ho tenim tot. Abans de servir, afegim la resta de salsa calenta i que bulli tot 5 minuts. No es pot remenar i és la manera de que el plat quedi calent.
Ja podem servir la sarsuela.

3h

Notes

Nota: en tot el procés es va afegint sal i el foc a mig gas.
Opcional
- Carxofes
Primer les hem bullit deixant només les fulles tendres. Les enfarinem i fregim. Es poden afegir a la sarsuela o servir a part (jo sugereixo afegir-les a la sarsuela).


Recepta de cuina de Sarsuela
La sarsuela acabada a la cassola.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Sarsuela
La sarsuela al plat.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Sarsuela
A la base de la cassola els musclos i cloïsses al vapor.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Sarsuela
El rap i lluç ja fregits, sobre els musclos i cloïsses.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Sarsuela
Fent el sofregit i el calamar a rodanxes.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Sarsuela
Fent les gambes juntament amb el sofregit i calamar.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Sarsuela
Fent els escamarlans juntament amb el sofregit i calamar.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Sarsuela
La salsa.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1670 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: