Puding de taronja confitada

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre de llet sencera
  • 200 grams de sucre
  • Una branca de canyella
  • Una pell de taronja
  • Una pell de llimona
  • Quatre llesques de pa de motlle
  • Licor de taronja (Cointreau)
  • Set ous
  • Caramel líquid Royal
  • Vint rodantxes de taronja confitada

10 racions

Utensilis

Una pudinera metal·lica gran
Una safata fonda pel bany maria
Tres fulls de paper de diari
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Una safata gran de porcellana blanca

Elaboració

Primerament en un cassó fiquem: un litre de llet sencera, 200 de sucre, la pell de taronja, la pell de llimona i la branca de canyella. Deixem que bulli tot plegat, i ho retirem.
Quan ja és fred, retirem totes les pells inclosa la canyella, esclatem set ous, i tot seguit passem la batedora elèctrica i ho reservem.
Seguidament, fiquem caramel líquid per tot el fons de la pudinera, afegim quatre rodantxes de taronja confitada, i tot seguit esmicolem el pa de motlle al damunt de la taronja.
A continuació, ho reguem amb una mica de licor de taronja (Cointreau), i hi afegim la resta rodantxes de taronja confitades, tallades a trossos més aviat petits.
Seguidament, omplim la pudinera amb la barreja de llet i ous, i ho fiquem a la safata pel bany maria amb el paper de diari a sota.
A continuació, omplim la safata fonda amb aigua fins arribar a tres quartes parts de la pudinera, i ho enfornem a 180º, uns 50 minuts fins que clavem un escuradents i surt net.
Deixem que refredi i ja ho podrem desenmotllar en la safata de porcellana, i servir-ho a taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2281 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: