Púding de taronja confitada i melindros

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un litre de llet sencera
  • 200 grams de sucre
  • Una pell de taronja
  • Una pell de llimona
  • Una branca de canyella
  • Sucre líquid marca Royal
  • Deu melindros
  • Una capsa de taronja confitada trossejada
  • Moscatell
  • Set ous
  • Aigua

10 racions

Utensilis

Una pudin-era
Una safata fonda per fer el bany-maria
Una safata plana de porcellana blanca
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Paper de diari

Elaboració

Primerament, en un cassó gran posem : la pell de taronja, la pell de llimona, una branca de canyella, 200 grams de sucre, i el litre de llet sencera.
Ho posem a foc viu fins que arrenca el bull, i tot seguit ho traiem del foc i ho deixem refredar, tot retirant les pells i la canyella.
Tot seguit, agafem una pudin-era i untem tot el fons amb el caramel líquid.
Seguidament, afegim els melindros ben esmicolats i els reguem amb una mica de moscatell.
A continuació, escampem per damunt dels melindros mitja capsa de taronja confitada i ho reservem.
Tot seguit, trenquem els ous, els afegim a la llet que hem bullit, i passem la batedora elèctrica. Seguidament, omplim la pudin-era fins a dalt de tot, i tot seguit la fiquem a la safata fonda amb dos fulls de paper de diari, i seguidament omplim la safata fonda fins a tres quartes parts d'aigua, la posem en el forn a 180º, uns 50 minuts fins que punxem amb un escuradents i surt net.
Ho deixem refredar, i tot seguit ho desemmotllem i ho posem a la safata de porcellana per servir-ho a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

965 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!