Crema de bledes amb pa fregit i rostillons de cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dues bledes de mida gran
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Dos porros
  • Dues patates de mida mitjana
  • Oli d'oliva
  • Quatre llesques de barra de quart tallades al biaix
  • Tres talls de cansalada de papada
  • Sal
  • Nata liquida
  • Nou moscada en pols

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Quatre bols de porcellana amb nanses
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un batedor de varetes
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim quatre llesques de pa de barra de quart, tallades al biaix fins que estiguin daurades per les dues cares i les reservem. En la mateixa paella, fregim la cansalada en trossos menuts fins que estiguin fets rostillons, els fiquem damunt les llesques i ho reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim: les patates tallades a trossos menuts, els porros també tallats, i les fulles de les bledes tallades.
Seguidament, afegim dos litres i mig de brou de pollastre casolà, i deixem que arrenqui el bull al menys una hora, corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada, un raig de nata líquida, i deixem que s'acabi de coure uns cinc minuts, i tot seguit passem la batedora elèctrica amb l'ajuda del colador xinès, en el cassó on acabarem de fer la crema.
Amb el foc baix, anem remenant amb el batedor de varetes fins que tenim una crema fina i homogènia, i ja la podem repartir en els bols de porcellana, els omplim fins a tres quartes parts, i ho acabem amb una llesca de pa fregit amb els rostillons de cansalada al damunt de la crema, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min

Notes

En aquesta recepta, tant sols farem servir les fulles de les bledes.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2597 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: