Arròs a la cassola amb sípia i verduretes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una sípia mitjana
  • Marca per paelles (la trobareu a les meves receptes)
  • Aigua
  • Sal
  • 100 grams de mongetes verdes planes congelades
  • Un manat d'espàrrecs verds de cultiu
  • 100 grams de faves tipus "babi"
  • Picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
  • 400 grams d'arròs tipus bomba Montsià
  • 100 grams de carxofes congelades
  • Oli d'oliva
  • Colorant per paelles

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un colador
Una batedora elèctrica
Un biberó de plàstic
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, fem la picada d'all, oli i julivert amb la batedora elèctrica, i un cop feta la fiquem en el biberó de plàstic i la reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua i un polsim de sal, bullim la sípia un cop netejada, fins que estigui cuita, i la reservem.
A part, en un cassó gran amb aigua i sal, escaldem: les mongetes tallades a trossos menuts juntament amb les favetes, les carxofes i els espàrrecs tallats a trossos petits, fins que tot plegat estigui cuit al "dente", ho escorrem i reservem.
Quan la sípia ja és freda, la tallem en trossos més aviat petits i la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fiquem tres cullerots de marca per paelles, les verdures cuites, l'arròs, un bon raig de picada del biberó, la sípia trossejada, i un polsim de colorant per l'arròs.
Ho remenem tot plegat amb una espàtula de fusta, i tot seguit afegim quatre cullerots de brou de coure la sípia i les verdures, i deixem que cogui a foc baix, tot remenant de tant en tant, afegint-hi brou a mida que en necessiti, fins que estigui cuit al nostre gust.
Tot seguit, corregim de sal, ho retirem del foc, i deixem que reposi cinc minuts abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

A la marca per paelles no cal ficar-hi sípia, perquè ja en ficarem a part.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1241 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!