Picantó al forn farcit amb escalivada
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un picantó de 800 grams aproximadament
- Un pebrot vermell
- Una albergínia grossa
- Una ceba grossa
- Oli d'oliva
- Dues fulles de llorer
- Una branca de farigola
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Quatre alls aixafats
- Vi ranci
- Conyac
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Aigua
2 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una safata fonda pel forn
Dos plats plans grans
Unes tisores
Cordill d'embridar
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, en una safata fonda pel forn, fiquem: el pebrot vermell, la ceba i l'albergínia tot espolsat amb sal, un raig d'oli, un rajolí d'aigua, i ho enfornem a 180º, fins que tot plegat estigui escalivat, ho deixem refredar, ho pelem, ho tallem en trossos regulars i ho fiquem en el bol de vidre, ho salpebrem i ho reservem.
Seguidament, netegem el picantó, el fiquem de cap per vall, el salpebrem, hi afegim una mica d'herbes provençals, dos alls aixafats, i tot seguit l'omplim amb l'escalivada, i amb un cordill d'embridar cosim la part de baix del picantó, el posem en una safata refractària, el reguem amb mig got de vi ranci, mig got de conyac, un bon raig d'oli d'oliva i mig cullerot de brou de pollastre, hi afegim dues fulles de llorer, dos alls aixafats, una branca de farigola, el salpebrem i ho enfornem a 180º, fins que veiem que el picantó ja és daurat i cuit.
Tot seguit, descosim el picantó, el tallem en dues parts a lo llarg, el fiquem a la safata refractària i l'escalfem en el forn uns deu minuts, tant l'escalivada com les dues meitats del picantó, i ja podrem posar mig picantó i una mica d'escalivada com a guarnició en cada plat, i ho servirem a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1875 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.