Sopa de bacallà amb gambes
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Tres litres de fumet blanc de peix (el trobareu a les meves receptes)
- 300 grams de gambes congelades de mida petita
- Tres patates de mida mitjana
- 400 grams de bacallà dessalat esqueixat
- Oli d'oliva
- Sal
- Dues cebes tendres picolades
- Conyac
- Pebre negre en pols
6 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera de porcellana gran
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Una paella gran
Un colador xinès
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les gambes salpebrades, i tot seguit les flamegem amb un raig de conyac, i les reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim les cebes picolades, i quan ja estan una mica daurades, afegim: les patates pelades tallades a trossos petits, el bacallà esmicolat, i quan ja tot el conjunt està ben saltat, afegim el brou de peix, i deixem que arrenqui el bull uns trenta minuts, i tot seguit passem la batedora elèctrica, i amb la batedora i un colador xinès, ho passem en el cassó on acabarem de fer la sopa.
Fiquem la sopa a foc baix, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, afegim les gambes saltades, ja ho podrem ficar a la sopera de porcellana, i ho servim a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de quaresma La cuina de les sopes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1678 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.