Parmentier de patata amb bacallà gratinat amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Parmentier de patata (el trobareu a les meves receptes)
  • 800 grams de bacallà esqueixat dessalat
  • Dues cebes tendres picolades
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Un all pelat
  • Dos rovells d'ou

4 racions

Utensilis

Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Unes pinces pel forn
Un a paella gran
Un morter amb la seva ma
Una espàtula metàl·lica plana

Elaboració

Primerament, fem el parmentier de patata com explico a la meva recepta, i un cop fet el reservem.
A part,en un morter amb un polsim de sal, aixafem un all pelat fins que estigui fet una pasta, afegim dos rovells d'ou, i amb la ma de morter anem remenant en cercle, tot afegint oli d'oliva poc a poc, fins que tinguem mig morter d'allioli fet, i el reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les cebes picolades, i quan ja estan daurades, afegim el bacallà esmicolat, ho saltem tot plegat cinc minuts, i ho reservem.
A continuació, fem una capa de parmentier en el fons de cada cassoleta, tot seguit afegim una capa del bacallà saltat amb la ceba, i per acabar ho cobrim amb un altre capa de parmentier, afegim una capa fina d'allioli, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que l'allioli estigui daurat, i amb les pinces del forn, fiquem cada cassoleta en el seu plat, amb un tovalló de paper a sota, i ja ho podem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

671 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!