Rodó de vedella farcit de verdures, amb salsa de ceps i cruixent de verdures
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un tall rodó de vedella d'un quilo de pes (aproximadament)
- Salsa de ceps (la trobareu a les meves receptes)
- Cruixent de verdures (el trobareu a les meves receptes)
- Sis espàrrecs verds de cultiu
- Sis botons de bròquil
- Una pastanaga
- Cent grams de mongetes verdes planes
- Aigua sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Dues fulles de llorer
- Tres alls aixafats
- Oli d'oliva
- Conyac
- Vi blanc
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
6 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una safata de porcellana rectangular gran
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Cordill d'embridar
Elaboració
Primerament, agafem el tall rodó, l'obrim per la meitat i el reservem.
A part, agafem totes les verdures i les bullim en una cassola fonda amb aigua i sal fins que estan cuites al "dente", les escorrem, deixem que refredin una mica, i amb un ganivet, les picolem ben menudes.
Seguidament, amb les verdures picolades, omplim el tall rodó, el lliguem amb el cordill d'embridar, i el posem a la safata refractària salpebrat i amb un polsim d'herbes provençals, i tot seguit el reguem amb: un bon raig d'oli d'oliva, un got de conyac i un de vi blanc, i un cullerot de brou de pollastre, i tot seguit hi afegim tres alls aixafats i dues fulles de llorer, i l'enfornem a 180º, tot girant-lo de tant en tant, fins que hagin passat els 45 minuts, ho retirem del forn, i ho deixem refredar.
Seguidament, fem la salsa de ceps com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
A part, fem el cruixent de verdures com explico a la meva recepta, i un cop fregit, el fiquem en una safata amb un paper de cuina per treure l'excés d'oli, i el reservem.
Per acabar la recepta, agafem el tall rodó, i amb un ganivet de filetejar anem fent talls una mica prims, fins arribar a fer-ne 24, i els posem arrenglerats de forma escalopada a la part de dalt de la safata de porcellana, tot seguit els cobrim amb la salsa de ceps calenta, i a la part de baix fem un llit amb el cruixent de verdures, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
Recordeu que quan fem les carns al forn, el temps de cocció és de 45 minuts per cada quilo de carn.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2176 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.