Amanida de patates i pollastre amb maionesa, mostassa i anxoves
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis patates de mida mitjana
- Quatre pits de pollastre de mida gran
- Dos rovells d'ou
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Mostassa normal
- Porradell picolat
- Dues llaunes de filets d'anxova en oli d'oliva
- Mitja llimona
5 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Un morter amb la seva ma
Una paella gran
Una espàtula de plàstic plana
Un setrill
una safata plana de porcellana gran
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim les patates amb pell i quan ja estan cuites, les refredem, les pelem i les tallem en tacs de mida regular, les fiquem en el bol de vidre i les reservem.
Tot seguit, agafem els pits de pollastre, els salpebrem i els fregim en una paella amb un raig d'oli fins que estiguin ben daurats, i tot seguit els tallarem en juliana de mig dit de gruix, i els afegirem al bol juntament amb les patates.
Seguidament, afegirem els filets d'anxova tallats en dues meitats i ho reservarem.
A part,en un morter fiquem un polsim de sal, un rajolí de suc de llimona, dos rovells d'ou, i tot seguit comencem a remenar amb la ma de morter de forma circular, tot afegint oli amb un rajolí molt fi, fins que tinguem la quantitat de maionesa desitjada, i tot seguit hi afegirem dues cullerades de mostassa i ho seguirem remenant, fins que ja tinguem una salsa fina, i ho afegirem en el bol amb la resta d'ingredients, ho remenarem tot ben remenat, i ho posarem a la safata de porcellana, i amb una espàtula de plàstic plana, ho modelarem d'una manera abellidora, ho espolsarem amb porradell picolat pel damunt,ho posarem mitja hora a la nevera, i tot seguit ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Amanides de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2238 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.