Sopa de peix amb arròs i fideus

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 300 grams de pelut (peix per fer el fumet)
  • Un llenguado d'uns 400 grams (aproximadament)
  • 150 grams de vianda de musclos congelats
  • 100 grams de fideus del nº2
  • 100 grams d'arròs tipus bomba Montsià
  • Quatre litres d'aigua (si pot ser mineral millor)
  • Una branca d'api
  • Un porro
  • Mitja ceba pelada
  • Una pastanaga pelada
  • Set alls pelats
  • Tomàquet fregit de pot
  • Vi blanc
  • Pebre vermell dolç
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Ametlles torrades
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Anís sec
  • Quatre llesques de pa sec

6 racions

Utensilis

Una olla mitjana
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera de porcellana gran
Una escumadora
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Un colador xinès

Elaboració

Primerament netegem el llenguado i el filetegem traient-ne quatre filets, i els reservem.
Seguidament, en una olla mitjana amb un raig d'oli d'oliva, fregim sis alls pelats fins que estiguin ben daurats, i tot seguit hi afegim dos cullerots de tomàquet fregit, una cullereta de pebre vermell dolç i un raig de vi blanc, i tot seguit hi afegirem les verdures tallades a trossos, el peix i les espines i les pells del llenguado, ho remenarem amb una escumadora, i tot seguit afegirem quatre litres d'aigua, i a foc viu deixarem que arrenqui el bull, i tot seguit ho posarem a foc mitjà, i ho deixarem bullir una hora.
Passada una hora, colarem el fumet amb un colador xinès i el passarem a la cassola fonda on acabarem de fer la sopa.
Posem la cassola al foc, i deixarem que torni a arrencar el bull, posant el foc a nivell baix, hi afegim el pa sec, i quan ja està el pa ben tou, ho retirem del foc, passem la batedora elèctrica, i ho tornem a posar en el foc a nivell baix,i tot seguit, afegim: els musclos, els fideus i l'arròs, ho remenem amb l'escumadora, i deixem que vagi coent-se.
A part, fem una picada amb: un all pelat sense el cor, un grapat de julivert picat, un grapat de pa fregit, un grapat d'ametlles torrades,un rajolí d'anís sec, i un cullerot de fumet de peix, i tot seguit passem la batedora, i un cop feta la picada, l'afegim a la cassola amb la sopa juntament amb els filets de llenguado tallats en juliana ben fina a lo ample, ho remenem una mica, i deixem que s'acabi de coure tot plegat dotze minuts més, fins que la sopa ja estigui cuita, apaguem el foc, i deixem reposar cinc minuts abans de posar la sopa a la sopera, i servir-la a taula juntament amb sis plats fondos.

2h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

796 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!