Guisat de peix improvisat
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 rodanxes de lluç
- 4 llagostins
- 1 calamars gran
- 1 ceba petita
- 1 copa de vi blanc
- 2 cullerades de cafè de tomàquet fregit
- Aigua
- Sal
- Oli
- Farina
2 racions
Elaboració
Salem el lluç i el passem per farina.
Fem escalfar oli en una cassola i hi posem el lluç, fent-lo aproximadament 1 minut per banda. El reservem.
Al mateix oli hi posem els llagostins i els fem coure fins que canviïn de color. Els reservem.
Hi posem la ceba picada i un polsim de sal, fent-la enrossir.
Hi afegim el calamars tallat a rodanxes i ho barregem tot.
Afegim el vi, barregem i deixem que evapori l'alcohol.
Posem el tomàquet i barregem, deixant que redueixi.
És el moment d'afegir el lluç i els llagostins. Cobrim amb l'aigua i deixem que la salsa redueixi a foc mig alt, remenant amb cura de tant en tant. Si cal, rectificar de sal. A mitja cocció, girar el lluç i els llagostins.
Quan tinguem l'espessor que desitgem, ja podem parar el foc i servir.
40min
Notes
L'aigua es pot substituïr per caldo de peix.
Per fer espessir la salsa, es pot fer moure la cassola a l'estil "pil-pil" durant uns 5 minuts cap al final.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1698 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Les mandonguilles queden bastant meloses amb el puré, però pot ser que algú les trobi seques. Sempre es pot improvisar una...