Arròs negre amb tripa i cocotxes de bacallà

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 300 grams de tripa de bacallà
  • 300 grams de cocotxes de bacallà
  • Dos litres d'aigua mineral
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Una fulla de llorer
  • Marca per fer paelles [Veure recepta]
  • Un pot de tinta de calamar, o tres sobres
  • 500 grams d'arròs tipus bomba

5 racions

Utensilis

Una paellera per cinc racions
Uns estalvis de vímet
Una cullera de fusta
Una batedora elèctrica
Una cassola metàl·lica fonda
Un bol de vidre
Un colador

Elaboració

El dia abans de fer l'arròs, posem a dessalar la tripa i les cocotxes en aigua freda en un bol de vidre, i en el moment de fer l'arròs, posem en una cassola fonda, dos litres d'aigua, una branca d'api, mitja ceba pelada, i una fulla de llorer, deixem que arrenqui el bull,i tot seguit afegim la tripa i les cocotxes escorregudes, deixem que bullin uns dotze minuts,colem el brou i el reservem en un bol de vidre, i deixem que refredin tant la tripa com les cocotxes.
Seguidament, tallem la tripa i les cocotxes en juliana, ho barregem amb tres cullerots de marca per fer paelles, i una cullerada de tinta, i ho posem en una paellera a foc mitjà, juntament amb l'arròs i un bon raig de picada d'all, oli i julivert, feta amb la batedora elèctrica, ho remenem amb la cullera de fusta, i tot seguit hi afegim el brou de coure el bacallà, que arribi fins a les nanses de la paellera.
Deixem que cogui tot plegat deu minuts, corregim de sal, i ho posem en el forn a 180º, deu minuts més, fins que l'arròs ja estigui cuit en el seu punt.
Deixem reposar la paella cinc minuts tapada amb un drap de cotó, i seguidament, ja la podrem servir a taula amb els estalvis de vímet a sota.

1h 10min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1675 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: