Sarsuela de peix de l'àvia Maria

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 talls de lluç
  • 4 talls de rap
  • 4 gambes o 4 llagostins
  • 4 cigales
  • 1 sèpia grossa
  • 1/2 Kg. de músclos
  • 1/4 Kg. de xirles
  • 1 ceba
  • 1 tomaca
  • 2 alls - sal
  • Farina per enfarinar luç i rap
  • 25 gr. d'ametlles
  • 25 gr. d'avellanes
  • 10 gr. de pinyons
  • 2 galetes maries
  • 1/4 l. d'oli d'oliva

4 racions

Elaboració

Netajar els músclos i posar-los en una olla amb una mica d'aigua perque s'obrin al vapor. Rentar bé les xirles amb aigua salada varies vegades perque deixin anar tota la sorra que puguin tenir. Posar-les en una olla amb una mica d'aigua perque s'obrin.
Salar, enfarinar i fregir el rap i el lluç, reservar.
Salar i fregir lleugerament les gambes i els escamarlans,reservar.
Netejar la sèpia, retirar les potes i la resta filetajar-la, salar-la i fregir-la reservar.
Sofregir la ceba ratllada o trocejada ben petita fins que estigui tova. afegir els alls trinxats i la tomaca ratllada (sence les llavors)
Fer una picada amb els fruits secs i les galetes.
En un recipient fondo posar la picada i el sofregit i triturar-ho tot amb el minipimer fins que quedi una pasta fina; afegir-hi 3 cullerades del suc dels musclos i 2 d'aigua.
En una cassola gran, plana, posar un raig d'oli i el triturat. A sobre anar col.locant el rap, el lluç,la sèpia, les gambes, els escamarlans i finalment els musclos i les xirles. Deixar que faci xup-xup a foc lent i el peix s'inpregni de la salsa. Si veieu que espessa massa, afegir una mica d'aigua o suc del marisc. Sacsejar la cassola de tant en tant perque no s'aferri, però NO remenar.

1h 30min

Notes

Depenent de la temporada podeu posar-hi diferentes clases de peix de rodanxa:llobarro, cazón, bacallà fresc, etc..

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

14695 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: