Calçotada Urbanita

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Deu calçots amb samarreta, per comensal ( estan a les meves receptes ).
  • Salsa per calçots, ( està en les meves receptes, com a el meu romesco )
  • Allioli ( podem fer l'allioli, que te na Angels Fernandez Guillen, a les seves receptes )
  • Una patata al forn, ( esta en les meves receptes, com a: patata en papillota )
  • Una carxofa al forn, per comensal,( les podeu trobar a les meves receptes, com a carxofes a la graella).
  • 150 grams de mongetes de Santa Pau, saltades amb picada d'all i julivert
  • Un Pam de llonganissa ( botifarra crua )
  • Un tall de cansalada de panxeta
  • Un botifarró de ceba ( una baldana de ceba )
  • Dues costelles de xai
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Crema Catalana ( està en les meves receptes )
  • Una taronja pelada, tallada a rodelles
  • Sucre
  • Moscatell
  • Rom cremat ( esta en les meves receptes
  • Una neula, per la crema

1 racions

Utensilis

Barbacoa elèctrica

Elaboració

Primer de tot, servim els calçots amb samarreta, acompanyats de la salsa per calçots.
Seguidament, en una safata gran i ben bonica, posem : en un extrem, un grapat de mongetes saltades, amb el pam de llonganissa. Seguim posant en el centre de la safata : dues costelles, la cansalada, i el botifarró de ceba. Ja per acabar la graellada de carn, posem a l'altre extrem de la safata, una carxofa feta al forn, i mitja patata feta a la papillota.
Tota la graellda de carn, l'acompanyem amb un morter d'allioi, de la amiga Angels Fernandez Guillen.
Seguidament, per fer anar avall la graellada, servirem una taronja pelada, tallada a rodelles, espolsada amb sucre, i remullada amb un raig de moscatell.
Després, com a postres, servirem un crema cremada, amb una neula.
I per acabar la calçotada, a part de servir un cafè, farem un rom cremat, que també està en les meves receptes.
I mentre prenem el cremat, podem posar l'havanera " El meu àvi ", i la festa de la calçotada, serà completa. Bona calçotada, i !! bon profit ¡¡

40min

Notes

Aquesta calçotada, en dic urbanita, perque està pensada, per gent que com jo, vivim en un pís, sense posibilitat de fer foc amb llenya.
Això si, tenim unes barbacoes elèctriques, que són una joia, doncs fan les carns a la brasa, com si fós feta amb llenya.
Us recomano que si podeu, en compreu una ( els que viviu en un pis )


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1886 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: