Orada o Llobarro, al forn, amb refregit d'alls
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Quatre Orades, o quatre Llobarros (lubina), de ració ( 300 grams, aproximadament)
- Dotze alls pelat, i laminats
- Quatre bitxos,(caienes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Quatre patates mitjanes
- Quatre cebes, pelades
- Vi blanc
4 racions
Utensilis
Un des-escatador de peixos
Elaboració
Primer, agafem els peixos, els des-escatem, els netegem, i els filetegem, a lo llarg aconseguint vuit filets, i els reservem.
A part, tallem les patates a rodelles, les fregim amb oli d'oliva, i quan són fregides, les reservem.
Tallem les cebes en juliana, les fregim amb oli d'oliva, i quan són cuites, les reservem.
A part, en un cassó amb oli d'oliva, fregim: els alls laminats, i els bitxos, sense deixar que coguin molt, i els reservem.
En una safata per anar al forn, fem quatre llits de patates, damunt posem una capa de ceba, i damunt, posem una Orada, o un Llobarro en cada un d'ells,(dos filets). Ho salpebre, hi afegim un raig de vi blanc, i ho enfornem a 180º, fins que és cuit,(uns deu minuts, aproximadament).
En el moment de treure-ho del forn, ho fem amb l'ajud d'una espàtula ample, per tal que no es desmanegui.
Ho posem en el plat, i pel damunt, ho reguem amb el refregit d'alls i bitxo, i ja ho podrem servir a taula.
40min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2248 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.