Verat escabetxat

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Verat (la quantitat que desitgeu... 3 o 4 grossos)
  • Farina blanca
  • Oli
  • Sal
  • Pebre vermell
  • Pebre negre en gra
  • Una cabeça d'alls
  • Un bri de farigola
  • Llorer 5 o 6 fulles
  • Una ceba mitjana
  • 1/2 got de vinagre
  • 1 got d'aigua

Elaboració

Quan compreu els verats, us els feu tallar a rodanxes grosses o a trossos.
Un cop tingueu el peix net i escorregut, el passeu per la farina blanca i el fregiu. Reserveu-lo.
Canvieu l'oli i hi fregiu els alls, la ceba tallada a rals, el llorer, el pebre negre en gra, i la farigola. Sense deixar de remenar i quan la ceba estigui mig cuita (no massa) hi afegiu el vinagre; quan deixi de fer el soroll característic hi tireu l'aigua. Ha de bullir uns minuts, però, no més de 10.
Mentre, distribui el verat en una cassola o safata una mica fonda i l'espolseu amb una mica generosa de pebre vermell. Tot seguit hi tireu pel damunt el que heu fet bullir durant 10 minuts.

45min

Notes

Tingueu cura que la ceba no quedi massa cuita i penseu que l'escabetx, d'un dia per l'altre, és molt millor... De la mateixa manera es pot fer sardina escabetxada...


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1997 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Pepi Faure Julián diu:
Malgrat que l'escabetx de verat com de sardina es pot fer durant tot l'any, la millor època de fer-lo, es durant el mesos d'abril i maig, ja que es el temps bo d'aquests peixos....

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: